American Express İstanbul Challenger Ted Open'da heyecan başladı

Türkiye’nin en köklü tenis organizasyonlarından American Express İstanbul Challenger Ted Open 71. kez start aldı. Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü’nun ev sahipliği yaptığı turnuvanın ilk gününde önemli tenisçiler korta çıktı.

Toplamda 81 bin 240 dolarlık para ödülüne sahip organizasyonun ilk gününde dört Türk raket sahne aldı. İki Türk oyuncunun mücadelesinde Marsel İlhan, Mert Naci Türker’i 6-4, 6-3’le geçerek adını ikinci tura yazdırdı. Yoluna devam eden bir diğer temsilcimiz İrlandalı Simon Carr’ı 6-3, 6-2 ile mağlup eden Baran Cengiz oldu. Baran böylece ATP Challenger seviyesindeki ilk galibiyetine imza attı. Rumen Filip Cristian Jianu’ya 6-2, 6-1 kaybeden Burak Can Yılmaz ise turnuvaya erken veda etti.

Marsel ikinci turda 8 numaralı seribaşı Hint Ramkumar Ramanathan ile eşleşirken, Baran ise 13 numara Aleksandr Nedovyesov ile kozlarını paylaşacak.

American Express İstanbul Challenger Ted Open’da wild card ile mücadele eden 2019 Roland Garros gençler şampiyonu Danimarkalı Holger Vitus Nodskov Rune, ilk turda 6-1, 6-3’le Fransız Tristan Lamasine’e takıldı. Üç setlik zorlu bir mücadelenin ardından Jurij Rodionov’u 6-3, 5-7, 6-2 ile mağlup eden Hugo Grenier ise yoluna devam etmeyi başardı.

Turnuvanın ikinci gününde yarın (10 Eylül Salı) 1 numaralı seribaşı Ugo Humbert korta çıkan isimler arasında olacak. Ayrıca çiftler heyecanı da yarın ile beraber start alacak.

15 Eylül’deki final maçı ile sona erecek organizasyonda tüm maçlar ücretsiz olarak izlenebilecek.