14 yaş yarı finalde takıldı

Avrupa Tenis Birliği’nin takviminde yer alan 14 yaş ve altı eleme grup maçlarında heyecan başladı. Yaz Kupası’na kızlarda ve erkeklerde katılan temsilcilerimiz ilk gün serilerinde iki galibiyet alarak çıkmaya hak kazandıkları yarı finallerde rakiplerine kaybederek final oynama şanslarını yitirdiler.

Avrupa Yaz Kupası elemelerinde yer alan 14 Yaş Kız Milli Takımımız Sırbistan serisini kaybederek turnuvaya veda etti. Bulgaristan’ın Blagoevgrad kentinde ilk gün Polonya’yı 2-1 mağlup eden temsilcilerimiz yarı finalde karşılaştıkları Sırbistan’a aynı skorla yenilerek grubunda son ikiye kalmayı başaramadı. Alara Ayaz, birinci müsabakada Tijana Sretenovic’e 6-2, 6-3’le kaybederken ikinci karşılaşmada Melisa Ercan, Sırp Lola Radivojevic karşısında 4-6, 6-4, 6-3'le korttan yenik ayrıldı. Serinin 2-0'a gelmesinden sonra turnuvaya veda eden

Türkiye, çiftler maçına Alara Ayaz- Zeynep Naz Dara ile çıktı,  Ayaz-Dara ikilisi ise 6-4, 6-2'yle skoru 2-1’e taşıdı. Kaptanlıklarını Umut Gerçek Alptekin’in yaptığı 14 Yaş Kız Milli Takımımız bugün İspanya’yla üçüncülük-dördüncülük için karşılaşacak.

 

İspanya’nın Murcia şehrinde gerçekleşen 14 Yaş Erkek Milli Takımı elemelerinde ise Türkiye ilk gün Belçika serisini 2-1 ile geçerek yarı finale yükselmişti. Yarı finallerde Büyük Britanya ile karşılaşan Kerem Özlale, Atakan Karahan ve Ataol Toker’den oluşan takımımız korttan 2-1 mağlup ayrıldı. İlk karşılaşmada Kerem Özlale Henry Searle’ye 4-6, 4-6’lık setlerle yenildi. Atakan Karahan ise serinin ikinci müsabakasında Luca Pow’a 3-6, 1-6 mağlup oldu. Çiftler maçında Atakan Karahan-Ataol Toker ikilisi 6-3, 7-6’yla rakiplerini geçmelerine rağmen bu skor seriyi almaları için yeterli olmadı. Kaptanlıklarını Adem Özmeral’in yaptığı 14 Yaş Erkek Milli Takımımız bugün Letonya ile üçüncülük-dördüncülük için mücadele edecek.