WIMBLEDON ELEMELERİNE İKİ GALİBİYET İLE BAŞLADIK


Bugün başlayan 2019 Wimbledon kadınlar elemelerinde yer alan üç sporcumuzdan Pemra Özgen ile Başak Eraydın günü galibiyet ile kapatarak elemelerin ikinci turuna yükseldiler.

25 Haziran günü başlayan 2019 Wimbledon kadınlar eleme maçlarında üç sporcumuz korta çıktı.


Günün ilk maçında Çağla Büyükakçay Hintli Ankita Raina ile karşılaştı. Dünya 171 numarasında yer alan Raina'ya 6-4- 6-3'lük iki set sonucunda yenilen Büyükakçay turnuvaya ilk turda veda etti. Raina 8 Nisan'da İstanbulda düzenlenen 60,000 USD ödüllü Lale Cup turnuvasında da yer almış ve final oynama başarısını göstermişti.


Korta ikinci çıkan temsilcimiz Pemra Özgen oldu.  Özgen ilk kez katıldığı Wimbledon'a çok iyi bir başlangıç yaparak karşılaştığı Çinli Yuxuan Zhang'ı 6-1 6-1 sonuçlanan iki set sonunda rahat bir şekilde yenerek elemelerin ikinci turuna ismini yazdırdı. Dünya 258 numarasında yer alan Zhang'ı 1 saat 2 dakika süren mücadele sonunda eleyen Özgen'in ikinci turdaki rakibi Romen Ana Bogdan olacak.

Son olarak korta çıkan temsilcimiz Başak Eraydın zorlu bir mücadeleden başarı ile ayrılarak elemelerin ikinci turununa ismini yazdırdı. Belçikalı dünya 251 numarası Kimberley Zimmermann karşısında ilk seti 6-4 ile kaybeden Eraydın ikinci seti aynı skorla kazanmayı başardı. Final setinde 5-3 öne geçen Eraydın maç için servis attığı oyunu kaybedince skor önce 5-4, bir sonraki oyunda da 5-5 oldu. 5-5'te önce rakibinin servisini kıran, sonra da kendi servis oyununu kazanan Eraydın 2 saat 10 dakika süren mücadele sonunda elemelerin ikinci turuna yükselen isim oldu. Eraydın elemelerin ikinci turunda Sloven Kaja Juvan ile karşılaşacak.