PTT Ankara Cup'ta şampiyon Aleksandra Krunic

Toplam 50 bin dolar para ödülünün dağıtıldığı, tek ve çift kadınlarda düzenlenen PTT Ankara Cup Tenis Turnuvası dün oynanan final karşılaşmasıyla tamamlandı.

 

Valentyna Ivakhnenko'yu 6-4'lük iki setle geçme başarısı gösteren Aleksandra Krunic ile, Yuliya Beygelzimer'i 6-1 6-7(1) 2-6'lık setlerle yenen Akgül Amanmuradova finalde karşı karşıya geldi.


Birinci sette Akgul Amanmuradova, rakibine oranla daha hazır bir görüntü çizdi. Aleksandra Krunic oyuna girmek zorlanınca, birinci set 6-3'le Amanmuradova'nın oldu.


İkinci sette ise tablo tam tersine döndü. Servis oyunlarında hakimiyeti yakalayan Krunic, rakibinin servislerini kırmakta zorlanmayınca seti 6-2'yle hanesine yazdırdı.


Final seti, finalin adına yakışır kalitede oldu. Her iki oyuncunun da defalarca kez şampiyonluk puanını değerlendirmediği karşılaşmayı tie-break'te 8-6 ile kazanan Aleksandra Krunic oldu.


Oleksandra Korashvili-Elitsa Kostova çiftini, 6-4-7-6'lık setlerle yenen Ekaterine Gorgodze-Nastja Kolar da çiftlerde şampiyon olmayı başardı.