Amex İstanbul Challenger şampiyonu: Mannarino

American Express sponsorluğunda İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü (TED) kortlarında düzenlenen Amex Istanbul Challenger turnuvasında tekler şampiyonluğuna Fransız Adrian Mannarino ulaştı.

 

Bu yıl 66.'sı düzenlenen ve Türkiye'de düzenlenen en eski uluslararası tenis turnuvası olan İstanbul Challenger'da, 3 numaralı seribaşı Mannarino ile 4 numaralı seribaşı Japon tenisçi Tatsumo Ito karşı karşıya geldi.

 

Maç öncesinde sol dizinden sakatlık geçiren Japon raket, Fransız Mannarino'nun üstün oyununa karşılık veremeyince ilk seti 6-0 kaybetti.

 

İkinci setteki ilk iki oyunu da kaybeden Ito, bu oyundan sonra sağlık molası alıp maça devam etmeye çalıştı. Ancak maça devam etmesi mümkün olmayınca maçtan çekildi.

 

75 bin dolar para ödüllü ATP Challenger turnuvasında 2010 yılında şampiyon olup, 2012'de de final oynayan Adrian Mannarino, alışık olduğu kortlarda bir kez daha mutlu sona ulaştı.

 

Turnuva finalini, Türkiye Tenis Federasyonu eski başkanlarından Sayın Ayda Uluç ve Yönetim Kurulu üyelerimizden Sayın Gökhan Dönmez de izlerken, kazanan sporculara ödüllerini Garanti Bankası Ödeme Sistemleri Sorumlusu Seda Koyunsağan ve TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz verdi.