Yarı finalistler belli oldu, Marsel elendi

Amex Istanbul Challenger turnuvasında yarı finale yükselebilmek için Alman raket Philipp Petzschner ile karşılaşan Marsel İlhan, korttan 6/3 - 0-6 ve 4-6'lık set skorlarıyla mağlup oldu.

 

Maça iyi başlayan temsilcimiz, ilk seti 6-3 ile hanesine yazdırırken, ikinci sette 30 yaşındaki Alman rakibinin etkili servislerine engel olamayıp, kendi servis oyunlarını da kazanamayınca seti 0-6 kaybetti.

 

Final setinde tenisçimize büyük destek vardı ancak 7. oyunda servis kırarak öne geçen eski dünya 35 numarası korttan 6-4'lük üstünlükle galip ayrıldı.

 

Yarı final şansını yitiren milli tenisçimiz, gelecek hafta bir başka Challenger turnuvası olan ve daha önce 3 kez final oynadığı İzmir Cup'ta mücadele edecek.

 

Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Alman Tobias Kamke, 6 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı James Ward ile karşılaştı. İlk seti 6-3 kaybeden Kamke, çekişmeli geçen 2. seti 6-4 kazandı. Tie-break'e uzayan son seti 7-6 alan Ward, yarı finale yükseldi.

 

Çeyrek finaldeki diğer müsabakada 3 numaralı seribaşı Fransız Adrian Mannarino, İrlandalı Louk Sorensen'i 7-5 ve 6-3'lük setlerle turnuva dışına iterek, yarı finale çıktı.

 

Günün son çeyrek final maçında 4 numaralı seribaşı Japon Tatsuma Ito, 7 numaralı seribaşı TayvanlıJimmy Wang'la karşı karşıya geldi. İlk seti 6-3 alan Wang, 2. seti 6-1 kaybetti. Başa baş geçen ve tie-break'e uzayan final setinde rakibine 7-6 üstünlük kuran Ito, son yarı finalist oldu.

 

Yarı finalde Ward-Mannario, Ito-Petzschner eşleşmeleri oynanacak.

 

 

ÇİFTLERDE FİNAL CUMARTESİ

 

Çiftlerde oynanan yarı final maçlarında ise Büyük Britanyalı Colin Fleming-Jonathan Marray ikilisi, Yeni Zelendalı Marcus Daniel ve Hindistanlı Divij Sharan'dan oluşan çifti 6-2 ve 6-3'lük setlerle mağlup ederek adını finale yazdırdı.

 

Victor Bluda (Rusya) / Yaraslav Shyla (Belarus) - Jordan Kerr (Avustralya) / Fabrice Martin (Fransa) eşleşmesinde ise 6-1 ve 6-4'lük setlerle galip gelen Kerr-Martin çifti, finalist oldu.