Amex İstanbul Challenger basına tanıtıldı

ATP Challenger Tour'un Türkiye takviminde yer alan en eski tenis turnuvası olan ve bu yıl 66. kez tenisseverlerle buluşan Amex İstanbul Challenger'ın tanıtım toplantısı The Grand Tarabya Hotel'de yapıldı.

 

Toplantıya TED Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, Turnuva Direktörü Cem Tınaz, Garanti Ödeme Sistemleri Pazarlama İletişimi Müdürü Özlem Sunay, milli tenisçimiz Barış Ergüden ve turnuvanın 3 numaralı seribaşı raketi Fransız Adrian Mannarino katıldı.

 

İstanbul Challenger Turnuva direktörü ve Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulum Üyesi Cem Tınaz, "Türkiye teniste çok önemli yerlere geldi. Birçok uluslararası turnuva ülkemizde düzenleniyor. Amex İstanbul Challenger turnuvası Türkiye'de düzenlenen en eski uluslararası tenis turnuvası. Biz de tüm çabalarımızı bu turnuvanın, oyuncular arasında en çok tercih edilen Challenger turnuvası yapabilmek adına yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 

TED Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz da, "En büyük amacımız bu köklü turnuvada bir Türk şampiyon çıkarabilmek. Türk tenisindeki ivmeyi görüyorsunuz. Ancak 65 yıldır bu turnuvada bir Türk sporcu şampiyon olamadı. Biz, 29 Ekim'de Cumhuriyet Kızları tenis turnuvası da düzenliyoruz. Ancak eski sponsorumuz, 'Bu turnuvadan Türk şampiyon çıkmıyor' diyerek sponsorluk anlaşmasını iptal etti. Bizim öncelikli hedefimiz Türk tenisçinin elinde bu kupayı görebilmek" dedi.

 

Turnuvanın 2010 yılı şampiyonu 3 numaralı seribaşı Fransız Adrian Mannarino ise, "İstanbul'da geçmişte başarılı maçlar çıkardım. Bu yıl da amacım 4 yıl önceki başarımı tekrarlamak" diyerek hedefini ortaya koyarken, milli tenisçimiz Barış Ergüden ise çok formda bir sezon geçirdiğini belirterek, turnuvada üst turlara çıkmak istediğini ifade etti.

 

Turnuvada ana tablo maçları dün oynanan müsabakalarla başlarken, final Pazar günü TED Spor Kulübü'nde oynanacak.