İzmir Cup'ın ana sponsoru TEB oldu

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye’deki uluslararası çaptaki tenis organizasyonlarını desteklemeye İzmir Cup ile devam ediyor.

 

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından bu yıl 7. kez UTEM–Örnekköy Karşıyaka Tesislerinde 13-21 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası İzmir Cup Tenis Turnuvası, ana sponsorunu buldu. Türkiye’de tenisin bir numaralı destekçisi olmak için çalışan Türk Ekonomi Bankası (TEB) TEB İzmir Cup’ın ana sponsoru oldu.

 

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 40 yılı aşkın bir süredir tenise destek veren BNP Paribas’ın uluslararası tecrübesini arkasına alarak Türkiye’de tenis sporunu desteklemek için 2011 yılında ilk adımlarını attı ve dünyanın en büyük tenis organizasyonlarından TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul turnuvasının isim sponsorluğunu üstlendi. Serena Williams, Maria Sharapova gibi raketin günümüz efsanelerini mücadelesine 3 yıl boyunca ev sahipliği yapan TEB BNP Paribas WTA Championships’ten sonra TEB, bu yıl da TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın ana sponsoru oldu.

 

2012 yılından bu yana Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ana sponsorluğunu da üstlenen TEB, Türkiye’deki uluslararası çaptaki tenis organizasyonlarını desteklemeye İzmir Cup ile devam ediyor. Böylece TEB, tenis sporunu daha geniş kitlelere yaymayı, gençleri tenis sporuna teşvik etmeyi amaçlıyor.

 

TEB İzmir Cup’a 30 ülkeden 60 raket katılacak

 

Düzenlendiği tarihten itibaren Türk tenisine büyük ivme kazandıran TEB İzmir Cup'ta bu yıl çok büyük bir gelişim söz konusu. Daha önce toplam para ödülü 64 bin Euro olan turnuvanın derecesi, Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) tarafından arttırılırken, toplam para ödülü de 106 bin 500 Euro'ya çıkartıldı. Toplamda 74 maça ev sahipliği yapacak turnuvaya 30 farklı ülkeden 60 sporcunun katılımı beklenirken, milli tenisçilerimiz Marsel İlhan, Barış Ergüden, Tuna Altuna ve Cem İlkel gibi sporcularımız da turnuvada ülkemizi temsil edecek.