Çağla ve Marsel Amerika Açık elemelerinde

Sezonun dördüncü ve son Grand Slam mücadelesi Amerika Açık'ta boy gösterebilmek için eleme tablosundaki yerlerini alan milli tenisçilerimiz Çağla Büyükakçay ve Marsel İlhan'ın rakipleri belli oldu.

 

Eleme tablosunda 25 numaralı seribaşı olarak fikstüre giren Marsel İlhan, eleme ilk turunda Valery Rudnev'le eşleşti. 26 yaşındaki Rus tenisçi, dünya sıralamasında bu haftayı, 54 basamaklık bir düşüşle 289. sırada kapamıştı.

 

Bugün oynanacak maçlar sonunda Milli tenisçimiz ilk turu geçmesi durumunda Alexander Zverev / Yasutaka Uchiyama eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

 

Turnuvanın kadınlar cephesinde ise ülkemizi Çağla Büyükakçay temsil ediyor. Eleme fikstüründe 30 numaralı seribaşı olarak katılan sporcumuz, haftaya 140. sırada girerken, ilk turda tecrübeli tenisçi Hsieh Su-wei ile eşleşti.

 

28 yaşındaki Tayvanlı raket, teklerden daha çok çiftler kategorisinde isim yaparken, son Roland Garros turnuvasında Grand Slam şampiyonluğu elde etmişti. Tekler sıralamasında ise Çağla'dan 4 basamak geride olan Hsieh Su-wei, teklerde son şampiyonluğunu 2012 yılında kazanmıştı.

 

Çağla Büyükakçay / Hsieh Su-wei mücadelesi yarın oynanacak.

 

Tenisçilerimize başarılar dileriz.