Kızlarımız Avrupa üçüncüsü

Avrupa Tenis Birliği (Tennis Europe)'un düzenlediği 12 yaş klasmanının en önemli turnuvalarından Tennis Europe Nation Challenge turnuvasında final turlarına kalmayı başaran 12 yaş kız milli takımımız, turnuvayı Avrupa üçüncüsü olarak noktaladı.

 

Genç tenisçiler için Avrupa Yaz Kupaları niteliği taşıyan turnuvaya katılabilmek için ilk 8 ülke arasına giren milliler, Fransa'nın Ajaccio kentinde oynanan final müsabakalarına  Zeynep Sena Sarıoğlan, Betina Tokaç ve Selin Lidya Sepken'li oyuncu kadrosuyla katılırken, sporcularımızı milli takım antrenörleri Hakan Diler - Ali Karagöz çalıştırdı.

 

Statü gereği, 4 takımın iki gruba ayrıldığı turnuvada Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve Ukrayna'yla çekişen sporcularımız, grupta iki galibiyet elde etti ve grubunu ikinci sırada tamamladı. Daha sonra diğer grubun ikincisi Polonya'yla play-off maçı oynayan milli takımımız, rakibini saf dışı bırakarak Avrupa 3.'sü oldu.

 

MARATON BULGARİSTAN'DA BAŞLADI

 

Avrupa üçüncülüğü elde eden 12 yaş kız milli takımımızın başarı serüveni ve turnuva maratonu, 1 ay önce Bulgaristan'da oynanan Sport Palace Cup'ta başladı. Hazırlık niteliği taşıyan bu turnuvada,  tek kızlarda Betina Tokaç şampiyon olurken, diğer sporcumuz Zeynep Sena Sarıoğlan da final oynamıştı. İki tenisçi aynı zamanda turnuvada çiftler kategorisinde ikincilik elde etmişti. Ayrıca consolation grubunda Selin Lidya Sepken birinci olmuştu.

 

 

İLK RUSYA ZAFERİ

 

Bulgaristan'daki başarılı sonuçların ardından, Tennis Europe Nations Challenge turnuvası için eleme müsabakalarını Mersin'de oynayan tenisçilerimiz, grupta Bulgaristan ve Bosna Hersek'i geçtikten sonra bu turnuvada 4 kez mutlu sona ulaşmış güçlü Rusya'yla karşılaştı.

 

Son şampiyon unvanıyla Mersin'e gelen Rusya önünde 6 saatlik grup liderliği mücadelesi veren milliler, rakibini 2-1'le geçerek grubunu lider tamamladı. Türk tenis tarihinde 12 yaş klasmanında Rusya'ya karşı elde edilmiş ilk zafere imza atan takımımız diğer grubun ikincisi Slovenya'yla play-off oynadı ve Fransa'daki finallere gitmeye hak kazanan 8 takımın arasına girdi.

 

 

FİNALLERDE ÜÇÜNCÜLÜK

 

8 yıldır düzenlenen Tennis Europe Nations Challenge turnuvasına ilk kez katılan Türkiye, Fransa'daki finallerde Ukrayna, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda'yla karşılaştı.

 

İlk maçında turnuvanın finalisti Ukrayna önünde mağlup olsalar da, Çek Cumhuriyeti galibiyetiyle birincilik iddiasını sürdüren milliler, son maçında Hollanda'yı da mağlup etti. Ancak Ukrayna tüm maçlarını kazanınca grup lideri olarak finale yükseldi.

 

Grubunu ikinci tamamladıktan sonra bronz madalya için diğer grubun ikincisi Polonya'yla karşılaşan sporcularımız, rakibini mağlup ederek Avrupa üçüncüsü oldu.

 

Mersin'deki elemelerde mağlup ettiğimiz Rusya, Fransa'daki finallerde mağlup olduğumuz Ukrayna'yı mağlup ederek şampiyonluğa uzandı.

 

Yaklaşık 1 aylık bir turnuva sürecinden sonra bronz madalya kazanan ve ülke tenisi adına ilkleri yaşatan tenisçilerimiz Zeynep Sena Sarıoğlan, Betina Tokaç ve Selin Lidya Sepken, antrenörlerimiz Hakan Diler, Ali Karagöz ve Umut Alptekin'i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.