Summer Cups'ta milli takımlarımız kaçıncı oldu?

Tennis Europe Summer Cups finallerine katılmak için 16 ve 18 yaş klasmanlarında ülkemizi temsil eden milli takımlarımız maçlarını tamamladı.

 

16 yaş erkekler klasmanında eleme maçlarının Ankara'da oynandığı Borotra Cup'ta (Junior Davis Cup by BNP Paribas Qualifying) milli takımımızı Ergi Kırkın, Kaya Göre ve Ege Melih Azkara temsil etti.

 

Milli takımımız ilk maçında Bulgaristan'a 2-1 mağlup olarak finallere gitme şansını yitirirken, Consolation Grubu'nda da Norveç'e 3-0 yenilerek maçlarını tamamladı.

 

16 yaş kız milli takımımız da maçlarını Ankara Tenis Kulübü'nde oynarken, milliler ilk maçında güçlü İspanya'ya 3-0 mağlup olarak final şansını kaybetti. Daha sonra Bosna Hersek'i 2-1 geçen Berfu Cengiz, İnci Öğüt ve Deniz Paykoç'lu ekip, son maçında Yunanistan'ı geçerek Consolation Grubu'nu zirvede tamamladı. Milli takımımız genel klasmanda ise 5. oldu.

 

18 yaş erkek milli takımımız maçlarını Slovakya'da oynadı. 4 numaralı seribaşı olarak mücadele eden, Mert Adanalı, Sarp Ağabigün ve Efekan Bülbül'lü ekip, ilk maçında Belarus'u 2-1 mağlup edip yarı finale yükseldi.

 

Yarı finalde ev sahibi Slovakya'ya 2-1 mağlup olan milliler, diğer yarı final eşleşmesinin mağlubu Rusya'yla üçüncülük için karşılaştı. Rakibine 2-0'lık skorla yenilen ekibimiz, genel klasmanı 4. bitirdi ve yurda döndü.

 

18 yaş kız milli takımımız ise Denizli Pamukkale Tenis Kulübü'nde oynadığı eleme maçlarının ilkinde İspanya'ya 3-0'la yenilince final şansını yitirdi. 18 yaş klasmanında Consolation fikstürü oynanmazken, İspanya ve Macaristan finallere gitmeye hak kazandı.

 

Mücadele eden tüm sporcu ve teknik ekibimize gelecek turnuvalarında başarılar dileriz.