12 yaş kız milli takımımız tarih yazdı

Avrupa Tenis Birliği'nin (Tennis Europe) 12 yaş klasmanında düzenlemiş olduğu en önemli turnuvalardan biri olan Tennis Europe Nations Challenge Cup eleme maçları Mersin Olimpiyat Tesisleri'nde oynandı.

 

8 takımın 4'erli iki gruba ayrıldığı turnuvada Türkiye grubunda; Bulgaristan, Bosna Hersek ve Rusya'yla karşı karşıya geldi. İlk maçında Bulgaristan'ı 3-0 geçen milliler, ikinci maçında da Bosna Hersek'i aynı skorla mağlup ederek ikide iki yaptı.

 

Gruptaki son maçında bu turnuvada 4 kez şampiyon olan, son 2 yılın şampiyonu Rusya'yla karşılaşan milli takımımız, güçlü rakibini de mağlup ederek grubunu lider tamamladı. Bu galibiyet aynı zamanda 12 yaş klasmanında Türkiye'nin, Rusya'ya karşı elde ettiği ilk galibiyet olma özelliğini taşıyordu.

 

Statü gereği, diğer grubun ikincisiyle play-off oynayan millilerimiz, Slovenya'yı da mağlup ederek, Fransa'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

 

Betina Tokaç, Zeynep Sena Sarıoğlan ve Selin Lidya Sepken'ten oluşan sporcu kadrosunu çalıştıran milli takım antrenörlerimiz Hakan Diler, Ali Karagöz ve Umut Alptekin'den oluşan ekibimiz, 7-10 Ağustos tarihlerinde Fransa'nın Ajaccio kentinde düzenlenecek finallerde ülkemizi ilk kez temsil etme hakkı elde etti.

 

Tenisçilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.