İstanbul Cup'ta ilk tur tamamlandı

TEB BNP PARİBAS İstanbul Cup’ta Milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, Karolina Pliskova’ya 4-6/6-3/0-6′lık setlerle yenildi.

 

Yağmur nedeniyle gecikmeli başlayan Çağla Büyükakçay-Pliskova mücadelesinin ilk setinde çekişme vardı. Her iki raketinde servis attığı oyunlarda zorlanmasına rağmen ilk sekiz oyunda raketler servis attıkları oyunlarına tutunmayı başardılar. İlk servislerin oyuna girmesinde, yüzde düşük kalınca iki tenisçide servis kırma yolunda avantajı yakalasa da fırsatlardan yararlanamadılar. Ancak kötü servis performansına dokuzuncu oyunda da devam eden Çağla servisini kırdırınca avantajını rakibine kaptırdı. Fırsatı değerlendiren Pliskova servis attığı oyunda hata yapmadı ve seti 6-4 kazanmayı başardı.

 

İkinci setin başlangıcı da ilk setten farksızdı. Servis attığı oyunlarda etkili olamayan Çagla oyun çeşitliliği konusunda da üretken olamadı ve beşinci oyunda servisini kırdırdı. Altıncı oyunda rakibinin servisini kırmayı başaran tenisçimiz sete ve maça ortak olmayı başardı. Bu oyundan sonra morallenen ve rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Çağla yedinci oyunda rakibinin servisini bir kez daha kırdı ve seti 6-3 kazanarak maçı final setine taşımayı başardı.

 

Final setine iyi başlayamayan Milli tenisçimiz servis attığı ikinci oyununa tutunamadı ve bir anda 3-0 geriye düştü. Servis oyunlarında bir türlü yüzde yakalayamayan Çağla rakibinin oyun çeşitliliği karşısında çaresiz kalınca morali iyice bozuldu ve final setini oyun alamadan kaybetti. Maç boyunca oyun çeşitliliği konusunda sorun yaşayan Milli raket, aldığı sayıların çoğunluğunu rakibin basit hatalarından buldu.

 

SOYLU VEDA ETTİ

Dünya sıralamasında 351. sırada olan 18 yaşındaki Milli tenisçimiz İpek Soylu, 67. Sırada olan 27 yaşındaki İtalyan Karin Knapp ile iyi bir performans sergilemesine rağmen 6/2’lik setlerle 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

 

Maça İtalyan tenisçi Knapp’ın servisiyle başlandı. İlk oyunlar karşılıklı puanlarla geçti. İpek maç boyunca oldukça heyecanlıydı. 5. oyunda servis kırmasına rağmen bu heyecan servislerinin oyuna girmesini olumsuz etkiledi. İlk sette 4, 6, ve 8. oyunlarda servislerinin kırılmasını engel olamayan tenisçimiz seti, 2/6 kaybetti.

 

2. Setin başında daha rahat ve dirençli bir İpek vardı kortta. Setin başındaki ilk servisini kırdırıp 1-3 geri düşmesine rağmen 3. oyunda Knapp’ın servisini kırarak setteki dengesini korumaya çalıştı. Ve maç boyunca aralarındaki kariyer farkı hiçbir anda sırıtmadı. İpek’in özellikle dip çizgide yaptığı açılı ve derin vuruşlar rakibine zor anlar yaşattı. Buna rağmen tecrübe eksikliği nedeniyle önemli puanların Knaap’a gitmesine engel olamadı. Ve İtalyan tenisçi Knapp her iki sette de İpek Soylu’ya karşı 6/2’lik üstünlük kurarak bir üst tura çıkan isim oldu.      

 

1 NUMARA ZORLANMADI

 

Turnuvanın 1 numaralı seribaşı olan Danimarkalı Wozniacki gecenin kapanış maçında Bencic karşısında zorlanmadan kazandı. Ünlü sanatçı Behzat Gerçeker’in kura atışı yaptığı maçın hemen başında üstünlüğü ele alan seribaşı raket ilk sette rakibine göz açtırmadı ve seti oyun vermeden 6-0 kazanarak durumu 1-0 yaptı.

İkinci sete de fırtına gibi giren Wozniacki rakibi karşısında adeta antrenman havasında oynamaya devam etti. Bu sette de rakibine oyun şansı tanımayan Danimarka’lı raket sadece 45 dakika süren maçı 2-0 kazanarak bir üst tura yükseldi.

 

www.istanbulcup.com