Juniors turnuvalarının kare ası

Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) 2014 yılındaki turnuva takviminde, Türkiye 3 Juniors turnuvasına ev sahipliği yaptı. Grade 4 derecesine sahip bu üç turnuvada da tüm kategorilerde şampiyonlar hiç değişmedi.

 

Bunlardan ilki Antalya Kaya Belek'te düzenlenen Babolat Cup'tı. Babolat Cup'ta tenisçilerimiz tüm kategorilerde kupaya uzanarak tenis tarihimizde bir ilki gerçekleştirmişti.

 

Babolat Cup'ta şampiyonluklar şu şekilde paylaşıldı:

 

TEK ERKEKLER TEK KIZLAR ÇİFT ERKEKLER ÇİFT KIZLAR
Mert Adanalı (3) Ayla Aksu (2) Mert Adanalı - Sarp Ağabigün (2) Ayla Aksu - Müge Topsel (1)


 

 


Bu turnuvadan 1 ay sonraki diğer ITF Juniors turnuvası İstanbul Enka Sadi Gülçelik Tesisleri'nde Enka ITF Junior Cup ismiyle düzenlenirken, bu turnuvada da şampiyonlar değişmemişti. Tek erkeklerde Mert Adanalı, finalde Efekan Bülbül'ü, tek kızlarda da Ayla Aksu finalde Berfu Cengiz'i mağlup etmişti.

 

ENKA ITF Junior Cup'ta şampiyonluklar şu şekilde paylaşıldı:

 

TEK ERKEKLER TEK KIZLAR ÇİFT ERKEKLER ÇİFT KIZLAR
Mert Adanalı (1) Ayla Aksu (3) Mert Adanalı - Sarp Ağabigün (1) Ayla Aksu - Müge Topsel (3)

 

 

 

 


 

 

Son olarak Grand Slam turnuvalarında ülkemizi temsil eden ilk isim Nazmi Bari anısına, TED Spor Kulübü'nde düzenlenen Nazmi Bari Cup'ta da bu 4 tenisçi kupalara bir kez daha uzandı.

 

Nazmi Bari Cup'ta şampiyonluklar şu şekilde paylaşıldı:

 

TEK ERKEKLER TEK KIZLAR ÇİFT ERKEKLER ÇİFT KIZLAR
Mert Adanalı (2) Ayla Aksu (1) Mert Adanalı - Sarp Ağabigün (2) Ayla Aksu - Müge Topsel (1)

 

 


 

 

 

Türkiye'de düzenlenen bu 3 turnuvada da tüm kategorilerde aynı isimler şampiyonluklar elde ederken, Mert Adanalı ve Ayla Aksu hem tekler hem de çiftlerdeki zaferleriyle toplamda 6 kupa birden kazanmış oldu.

 

Kariyerindeki ilk ITF Juniors zaferini Babolat Cup'ta ilan eden Sarp Ağabigün, Mert Adanalı'yla birlikte 3 kupa kazanırken, Müge Topsel de Ayla Aksu'yla kurduğu ortaklık sonucu 3 çiftler kupasını hanesine yazdırdı.

 

Tenisçilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.