Nazmi Bari Cup'ta oyuncularımız finalde

TED Spor Kulübü kortlarında düzenlenen ITF Juniors Grade 4  turnuvası Nazmi Bari Cup'ta raket sallayan tenisçilerimiz tüm kategorilerde finale yükselmeyi başardı.

 

Geçtiğimiz hafta ENKA ITF Junior Cup'ta başarılı sonuçlar alan isimler bu hafta da Nazmi Bari Cup'ta benzer sonuçlar elde ederken, tek ve çift erkekler kategorisinde kupanın ülkemizde kalması kesinleşti.

 

Antalya ve İstanbul'daki Juniors zaferlerinin ardından Nazmi Bari Kupası'na 2 numaralı seribaşı olarak gelen Mert Adanalı, yarı finalde bir başka tenisçimiz Sarp Ağabigün'ü 6-1'lik skorlarla geçerek adını finale yazdırırken, Altuğ Çelikbilek de turnuvanın sürpriz ismi Makedon  Goradz Srbljak'ı 6-4'lük setlerle mağlup edip finalde Mert Adanalı'nın rakibi oldu.

 

Mert Adanalı gibi son ayların formda ismi olan Ayla Aksu'nun 1 numaralı seribaşı olarak mücadele ettiği kızlar kategorisinde ise Türk finalinin önüne Bulgar tenisçi Elizabeth Danailova geçti. Danailova, 2 numaralı seribaşı Berfu Cengiz'i 6-2 ve 6-2'yle yenerken, Ayla Aksu da Melis Bayraktaroğlu'nu 7-5 ve 6-2'yle mağlup etmeyi başardı.

 

Çift erkeklerde geçtiğimiz hafta şampiyon olan Mert Adanalı - Sarp Ağabigün çifti, rakiplerinin maçtan çekilmesiyle doğrudan finale yükselirken, Altuğ Çelikbilek - Mert Zincirli çifti, oldukça çekişmeli geçen maçta Sergei Lysov / Alexey Nesterov'u 7-6 / 4-6 / 10-4'lük setlerle mağlup ederek Türk finalini oluşturdu.

 

Çift kızlarda ise Müge Topsel - Ayla Aksu çifti yine finaldeki yerlerini alırken, Bulgar tenisçi Elizabeth Danailova'yla partnerlik kuran Ege Tomey, Berfu Cengiz / Melis Bayraktaroğlu ikilisini mağlup ederek adını finale yazdırdı.

 

Tenisçilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.