Enka'da düzenlendi Enka'da kaldı

Enka Sadi Gülçelik Tesisleri'nde düzenlenen ITF Junior Grade 4 turnuvası Enka ITF Junior Cup'ta final mücadelelerine geçilirken, çiftler kategorisinde şampiyonlar da belli oldu.

 

Çift erkekler kategorisinde Mert Adanalı / Sarp Ağabigün çifti, 1 numaralı seribaşı olarak mücadele ettikleri turnuvada İzmir Kültürpark Tenis Kulübü'nün son aylardaki formda oyuncuları Alp Şentay / Çağatay Sami Söke ile karşılaştı.

 

Oldukça çekişmeli geçen maçın tüm setleri tie-break'e giderken ilk seti Adanalı / Ağabigün çifti, ikinci seti de Şentay / Söke çifti aynı skorla kazandı. Maç tie-break bölümünde rakiplerine üstünlük kuran Mert Adanalı / Sarp Ağabigün, son 1 ayda ikinci kez mutlu sona ulaştı.

 

Çift kızlar kategorisinde de Müge Topsel / Ayla Aksu çifti finalde Rus tenisçiler Elena Rybakina / Valeriya Yushchenko önünde kupaya kolay uzandı. 6-1 / 7-5

 

 

Tekler kategorisinde ise, çiftler şampiyonlarından Mert Adanalı, Makedon tenisçi Goradz Srbljack'i 6-2 ve 7-6, Efekan Bülbül de, Altuğ Çelikbilek'i 2-6 7-6  7-5'lik setlerle mağlup ederek finale yükseldi. İki tenisçinin final mücadelesini 6-0 ve 7-6'lık set skorlarıyla Mert Adanalı kazanarak şampiyon oldu.

 

Çiftler şampiyonlarından Ayla Aksu ve Berfu Cengiz arasında oynanan tek kızlar finalinde ise 7-5 ve 6-3'le kazanan isim Ayla Aksu'ydu.

 

Böylece tüm kategorilerde şampiyonlukları ENKA Spor Kulübü sporcuları kazandı.

 

Tenisçilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.