TEB BNP Paribas İstanbul Cup için start verildi

Türkiye'nin WTA Tour'unda düzenlediği ilk ve en prestijli tenis turnuvası İstanbul Cup, 4 yıllık bir kesintinin ardından yeniden düzenlenecek.

 

TEB BNP Paribas WTA Championships organizasyonu ve WTA'in özel kuralı sebebiyle 2010 yılından bu yana organize edilmeyen İstanbul Cup, yeni sponsoru TEB BNP Paribas'la birlikte yeni lokasyonu Koza World of Sports Arena'da dünya çapında 32 tenisçinin katılımıyla oynanmaya başlanacak.

 

13-20 Temmuz tarihleri arasında sahnelenecek organizasyon öncesi TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın tanıtım toplantısı ise bugün gerçekleştirildi. Düzenlenen basın toplantısına; Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Sayın Osman Tural,  Türkİye Ekonomi Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Garanti Koza İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal ve İstanbul Kup AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Turnuva Direktörü Coşkun Erginer katıldı.

 

Toplantıda konuşan Federasyon Başkanımız Osman Tural, "Tenis artık futbol ve basketboldan sonra en ciddi ekonomisi olan branş konumundadır. TEB PNB Paribas'ın bu turnuvaya sponsor olması bizim için çok önemliydi. İstanbul Cup bu zamana kadar hep farklı farklı tesislerde düzenlendi ancak yeni yapılan tesisle birlikte çok büyük bir aşama kaydedecektir. İstanbul Cup'a değer katan bu tesisi ülkemize kazandıran Garanti Koza'ya da teşekkür etmek gerekir" diye konuştu.

 

Tural, 3 yıldır İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen WTA Championships'i çok başarılı bir şekilde organize ettiklerini, aynı başarıyı İstanbul Cup'ta da yakalamak istediklerinin altını çizdi.

 

İstanbul Kup AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Turnuva Direktörü Coşkun Erginer de turnuvaya dünyaca ünlü tenisçilerin geleceğini ancak bu isimlerin son 1 aya kadar belli olamayacağını anlatırken, "Caroline Wozniacki'yle anlaşma sağlamak üzereyiz. Ayrıca dünya sıralamasında ilk 20'de yer alan 2 tenisçiyi turnuvaya getirtteceğiz" ifadelerini kullandı.

 

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici de "Türkiye Tenis Federasyonu'yla beraber yürüttüğümüz Sokak Tenisi Projesi'nden sonra bu önemli turnuvanın ana sponsoru olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biz tenisi çok seviyeriz" şeklinde konuştu.

 

İlk olarak 2005 yılında düzenlenen İstanbul Cup'ın sonuncusu 2010 yılında Enka Sadi Gülçelik Tesisleri'nde düzenlenmiş, Rus tenisçi Anastasia Pavlyuchenkova şampiyon olmuştu.