Lale Cup'ta şampiyon Denisa Allertova

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Tenis Turnuvası Lale Cup'ta tekler şampiyonu dünya sıralamasında 328. basamakta bulunan Çek raket Denisa Allertova oldu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ ortaklığında, Türkiye Tenis Federasyonu gözetiminde düzenlenen 50 bin dolar para ödüllü ITF turnuvasında finalde 5 numaralı seribaşı Yuliya Beygelzimer ile Denisa Allertova karşı karşıya geldi.

 

Maça iyi başlayan taraf, Allertova olurken Çek sporcu ilk seti 6-2 kazanırken, ikinci sete de servis kırarak başladı.

 

Dünkü maçında sakatlık geçiren dünya sıralamasının 172 numaralı tenisçisi Yuliya Beygelzimer, ikinci sette skoru lehine çevirmek için uğraştı fakat aldığı avantajı kaybetmeyen Denisa Allertova, Lale Cup'ta mutlu sona ulaştı.

 

Finalist olarak İstanbul'a veda eden Ukraynalı tenisçi Yulia Beygelzimer, maç öncesinde sakatlığının bulunduğunu ancak rakibinin kendisinden daha iyi oynadığını ve şampiyonluğu hakettiğini belirtti.

 

Kariyerinde 4. tekler zaferine imza koyan Allertova ise, "İstanbul'da kazandığım şampiyonluktan ötürü çok mutluyum. Burası Prag'tan kalabalık ancak pilavları bizden iyi yapıyorsunuz.." diyerek tenisseverleri güldürdü.

 

Kupa törenine Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Akgül ve Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin katıldı.