Davis Cup aday takımımız Mısır'da hazırlanıyor

Türkiye'yi temsil edecek Davis Cup takımımızın aday kadrosu Mısır'da düzenlenen ITF Futures turnuvalarında hazırlıklarını sürdürüyor.

 

Tenisçilerimizle kamp ortamında ilk kez bir araya gelen yeni Davis Cup antrenörümüz Dominik Hrbaty ve kaptanımız Haluk Akkoyun gözetiminde turnuvada ter döken ve kamp yapan sporcularımız şu sonuçları elde etti:

 

İlk turda 1 numaralı seribaşı Germain Gigounon'la karşılaşan Barış Ergüden, 6-3 ve 6-4'lük setlerle turnuvaya veda ederken, Tuna Altuna Thomas Statzberger'e 6-1 / 7-5'le, elemelerden ana tabloya yükselen Anıl Yüksel de Karim-Mohamed Maamoun'a 5-7 / 6-4 / 6-2 setlerle mağlup oldu.

 

Çiftlerde daha başarılı sonuçlar elde eden tenisçilerimizden Barış Ergüden ve Tuna Altuna çifti çeyrek final aşamasında, kaptanımız Haluk Akkoyun'un partnerlik kurduğu Anıl Yüksel'e 7-5'lik setlerle mağlup olurken, Akkoyun / Yüksel çifti yarı finale yükseldi.

 

Turnuvada mücadele eden diğer raketlerimizden Efe Yurtaçan eleme ikinci tur, Cem İlkel de eleme son turda turnuvaya veda ederken, iki tenisçi çiftlerde ilk tur sonucunda elendiler.

 

Davis Cup Aday Kadromuz ve Teknik Kadromuz

 

1- Marsel İlhan
2- Tuna Altuna
3- Barış Ergüden
4- Cem İlkel
5- Anıl Yüksel
6- Efe Yurtaçan

 

Antrenör: Dominik Hrbaty
Kaptan: Haluk Akkoyun
Masör: Turan Birol
Kondisyoner: Mustafa Delioğlu

 

Dominik Hrbaty kimdir?


4 Ocak 1978 Bratislava doğumlu olan Slovak eski tenisçi Dominik Hrbaty, dünya sıralamasında 12. basamağa kadar yükseldiği 2005 yılında kariyer zirvesi yaparken, 1999 Fransa Açık'ta yarı final, Avustralya Açık'ta 2 kez, Amerika Açık'ta ise 1 kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

 

Slovakya Milli Takımı ile 2 kez Hopman Cup zaferi elde eden Hrbaty, kariyerinde 13 kez yükseldiği turnuva finallerinde 6 kez mutlu sona ulaştı.

 

2010 yılında 32 yaşında iken tenise veda eden Slovak tenisçi, 2012 yılında kısa süreli olarak tenise geri dönmüş daha sonra kariyerini noktalamıştı.