Çağla Büyükakçay İngiltere'de ikinci oldu

İngiltere'nin Preston şehrinde düzenlenen ITF Aegon GB Pro-Series South Ribble turnuvasında finale yükselen milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay turnuvayı ikincilikle noktaladı.

 

Toplam para ödülü 25 bin dolar olan turnuvaya 6 numaralı seribaşı olarak katılan Büyükakçay ilk turda Diana Marcinkevica'yı mağlup ettikten sonra dünya sıralamasında 187. basamakta bulunan Renata Voracova'yı mağlup etmişti.

 

Çeyrek finalde Hollandalı Lesley Kerkhove'yi saf dışı bırakan sporcumuz, yarı finalde de dünya sıralamasında 177. basamaktaki Carina Witthoeft'i 6-3 ve 6-2'yle geçerek finale yükseldi.

 

Bugün oynanan tekler finalinde turnuvanın 3 numaralı seribaşı ve dünya 147 numarası Kristyna Pliskova'yla karşılaşan Büyükakçay ilk seti 3-6 kaybettikten sonra büyük mücadele sergilediği ikinci seti tie-break bölümüne taşıdı. Ancak kritik puanları rakibine kaptıran Türkiye 1 numarası, 7-4'lük tie-break skoruyla turnuvayı finalist olarak kapadı. Tenisçimiz son tekler finalini geçtiğimiz yıl Moskova'da oynamıştı.

 

Çağla Büyükakçay'ı ve antrenörü Can Üner'i kazanmış oldukları ikincilik kupasından ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.