16 yaşta 7. sırada bitirdik

Tennis Europe Winter Cups'ta 16 yaş erkekler klasmanında ülkemizi ilk kez temsil etme hakkını elde eden milli takımımız, Fransa'nın Ronchin kentinde düzenlenen organizasyonu 7. sırada noktaladı.

 

Alp Şentay, Ergi Kırkın, Çağatay Sami Söke ve Kaya Göre'den oluşan Milli takımımıza, antrenörlerimizden Serdar Sütçü ve Yıldıray Çam kaptanlık yaparken, Türkiye 31 ülkenin katıldığı eleme gruplarında ilk 8'e girmeyi başarmıştı.

 

Turnuvaya 1 numaralı seribaşı olarak katılan tenisçilerimiz ilk turda Slovak raketlerle karşılaştı. İlk tekler maçına Alp Şentay çıkarken, Şentay, Tomas Liska'ya 3 sette mağlup oldu.

 

Ergi Kırkın'ın, Lukas Klein'ı nefes kesen setler sonucu 6-7(5) 7-6(2) 6-2 mağlup etmesiyle ümitlenen takımımız, çiftlerde Alp-Ergi'nin, Liska / Klein çiftine 4-6 / 2-6'lık setlerle mağlup olmasıyla ilk 4 şansını yitirdi.

 

Beşinci sırada noktalamak için consolation grubunda mücadele eden tenisçilerimizin bu turlardaki ilk rakibi Belarus'tu. Belarus karşısına da ilk olarak Alp Şentay çıktı. Şentay, genel sıralamada 46. sırada bulunan Jurij Rodionov'a 2-6'lık setlerle mağlup oldu.

 

İkinci tekler maçında Çağatay Sami Söke raket salladı. Söke'ye rakip olarak Belarus cephesi, sıralamada 11. basamaktaki Mikalai Haliak'ı korta sürdü. Maçı 4-6 / 3-6'lık setlerle kazanan Haliak serinin galibini de ilan etmiş oldu.

 

Son maçında Avrupa 7.'ciliği için daha önce eleme gruplarında mağlup ettiği İtalya'ya rakip olan takımımız, Ergi Kırkın'ın 41. sıradaki Corrado Summaria'yı yenmesiyle 1-0 öne geçti. Çağatay Sami Söke, 12. sırada bulunan Samuele Ramazzotti'ye mağlup olurken, Çağatay Sami Söke / Alp Şentay'dan oluşan çiftler takımımız, Filipo Mora /  Samuele Ramazzotti çiftini 6-3 ve 6-2'yle yendi.

 

Bu sonuçlarla birlikte İtalya'yı 2-1 geçen takımımız, Winter Cups final turlarını 7. sırada noktaladı. Şampiyon ise Fransa oldu.

 

Toplamda 31 ülkenin eleme maçlarıyla katıldığı Winter Cups'ta önce ilk 8'e girmeyi başaran, final turlarında da 7. sırayı elde eden sporcularımızı, velilerimizi, antrenörlerimizi ve kulüplerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.