14 yaş Erkek Millilerimiz Avrupa yedincisi oldu

Tennis Europe Winter Cups 14 yaş erkekler klasmanında ülkemizi üst üste 4. kez temsil eden 14 yaş Erkek Milli takımımız, İtalya'nın Correggio kentinde düzenlenen final turlarını 7. sırada tamamladı.

 

Yankı Erel, Kuzey Çekirge,Bora Başlar ve Kaan Haydar Mercan'lı kadromuza antrenörlerimizden Kemal ÇelikbilekErdinç Baykal ve Seracettin Turan kaptanlık yaptığı organizasyonun ilk turunda Türkiye, 1 numaralı seribaşı Rusya'yla karşı karşıya geldi.

 

Kuzey Çekirge, tekler ilk maçında Rusya'dan, Tennis Europe sıralamasında 5. sırada bulunan Nikolay Vylegzhanin'e 6-0 v 7-5'lik setlerle mağlup oldu. İkinci maça Yankı Erel çıkarken, Erel'in rakibi de 14 yaşta Avrupa'nın zirvesinde bulunan Alen Avidzba'ydı. Yankı, güçlü rakibine 6-0 ve 6-2'lik setlerle mağlup olunca seriyi Rusya kazandı.

 

İlk turda aldığı yenilgiden sonra ilk 4 şansını yitiren Millilerimiz, consolation grubunda 5. sıra için mücadele etti. İlk turda Fransa'yla karşılaşan millilerimizde Kuzey Çekirge, Youlian Iakovlev'e 2-6 ve 0-6, Yankı Erel de ilk 20'de yer alan Hugo Gaston'a 3-6 / 5-7'lik setlerle mağlup oldu.

 

Bu sonuçla birlikte Milliler, 7. sıra için İspanya'yla karşılaştı. İspanya'yı 2-1'lik seriyle geçen Türkiye, organizasyonu 7. sırada tamamlamayı başardı.

 

Toplamda 30 ülkenin eleme maçlarıyla katıldığı Winter Cups'ta önce ilk 8'e girmeyi başaran, final turlarında da 7. sırayı elde eden sporcularımızı, velilerimizi, antrenörlerimizi ve kulüplerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.