Genel sıralamada 11. bitirdik

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılan ve Türkiye'nin 5 sporcuyla katıldığı Fed Cup müsabakaları sona erdi.

 

16 takımın katıldığı Fed Cup Avrupa/Afrika 1. Grup'ta yer alan millilerimiz, kendi grubunda Belarus, Portekiz ve Bulgaristan'la mücadele ederken, grubunu 1 galibiyet, 2 mağlubiyetle üçüncü sırada kapadı ve aynı grupta kalmaya hak kazandı.

 

Turnuvanın son maçında, genel sıralamada daha iyi bir yer edinebilmek için Hırvatistan'la karşılaşan Ay-yıldızlılar, ilk tekler maçına İpek Soylu'yla çıkarken, tenisçimiz Tereza Mrdeza'yı 6-4, 1-6, 6-0'lık set skorlarıyla mağlup etti.

 

İkinci tekler maçına turnuvada ilk kez sahne alan Melis Sezer çıkarken, Sezer'e rakip olarak 2013 Lale Cup şampiyonu Donna Vekic raket salladı. Temsilcimiz rakibine 6-2 / 6-1'lik skorlarla yenilince, seriye eşitlik geldi.

 

Galibi belirleyecek çiftler maçına kaptanımız Alaaddin Karagöz, Çağla Büyükakçay / İpek Soylu ikilisini tercihlerken, Hırvat cephesinde Darija Jurak/Tereza Mrdeza çifti korta çıktı.

 

7-6, 4-6, 6-3'yla rakiplerine mağlup olan çiftimiz, böylece turnuvadaki yerimizi de tayin etti. Türkiye, turnuvayı genel klasmanda 11. basamakta noktaladı.