Fed Cup'ta Milliler grubunda kalmayı başardı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de oynanan Fed Cup maçlarında, Avrupa/Afrika 1. Grup'ta yer alan milli takımımız grubunu 3. sırada tamamlayarak grubunda kalmayı başardı.

 

Belarus yenilgisiyle başlayan Fed Cup serüveninde ikinci maçında Bulgaristan'ı geçen tenisçilerimiz, bugün Portekiz'le karşı karşıya geldi. Belarus'un Bulgaristan karşısında aldığı galibiyetle birlikte Portekiz'le grup ikinciliği için karşılaştık.

 

İlk iki maçın aksine ilk tekler maçına kaptan Alaaddin Karagöz İpek Soylu'yu çıkartırken, tenisçimiz WTA 395. sıradaki Barbara Luz'u 7-6 ve 6-2'yle mağlup ederek seride ülkemizi öne geçirdi. İlk sette rakibinin 3 kez set puanı şansını geri püskürten sporcumuz, milli takım kariyerinde de ilk Fed Cup tekler zaferine de imza attı.

 

İkinci maçlarda kortta Çağla Büyükakçay sahne aldı. Büyükakçay'a rakip olarak Portekiz cephesinden WTA 125 numarası Michelle Larcher de Brito'yla karşılaştı. Rakibine 4-6 ve 2-6'lık setlerle yenilen tenisçimiz, serinin 1-1'e gelmesine engel olamadı.

 

Bu turnuvadaki tüm çiftler maçlarında olduğu gibi ülkemizi temsil eden Çağla/Pemra çifti, Portekiz'den Luz / Larcher de Brito'yu yenerek turnuvayı ikincilikle noktalamamız için mücadele etti.

 

İlk seti 6-2 kazanan tenisçilerimiz, diğer setleri 3-6 ve 3-6'lık skorlarla kaybedince Portekiz seriyi 2-1 kazanarak grubu ikincilikle noktaladı.

 

Bu sonuçla birlikte Avrupa/Afrika 1. Grubu'nu 3. sırada bitiren millilerimiz, gelecek yıl da bu grupta mücadele etme hakkına sahip oldu.

 

Tüm tenisçilerimizi ve kaptanımız Alaaddin Karagöz'ü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.