Milli takımımız Belarus'u salladı yıkamadı

Fed Cup'ta Avrupa / Afrika kategorisi 1. Grup'ta yer alan milli takımımız ilk sınavını Belarus önünde verdi.

 

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de oynanan maçlarda ülkemizi ilk temsil eden isim teklerde Pemra Özgen oldu. Özgen, WTA sıralamasında 151. basamakta bulunan Aliaksandra Sasnovich'le karşı karşıya geldi.

 

20 yaşındaki rakibine 4-6 ve 3-6'lık set skorlarıyla mağlup olan tenisçimiz, serinin 0-1'e gelmesine engel olamadı. İkinci tekler maçına ülkemiz adına Çağla Büyükakçay çıktı. Büyükakçay'a rakip olarak Belarus cephesi bir dönem WTA sıralamasında 35. basamağa kadar yükselen Olga Govortsova'yı korta sürdü.

 

10. oyuna kadar eşitlikle süren sette 2 kez servis kırma şansı ve set puanı şansı elde eden tenisçimiz bu şanslardan faydalanamazken, Govortsova  5-7'yle seti noktalamayı başardı.

 

İkinci sette istediği oyunu korta yansıtan tenisçimiz seti 6-3'le kazanıp umutlarımızı final setine taşıdı. Final setine de istediğini alarak başlayan Büyükakçay, 5-3'lük avantajla girdiği 9. oyunda üç kez maç puanından faydalanamadı. Skor 5-4'ken bir kez daha maç puanı şansı yakalayan ancak bu şansını da değerlendiremeyen tenisçimiz, tie-break bölümünde rakibine teslim oldu. 8-6

 

Averajın önemli olduğu grupta kaptanımız Aladdin Karagöz çiftler maçına Çağla Büyükakçay / Pemra Özgen ikilisini tercih etti. Ilona Kremen / Iryna Shymanovich çiftine 5-7 ve 1-6'lık set skorlarıyla mağlup olan çiftimiz serinin 3-0'a gelmesine engel olamadı.

 

Grubun diğer maçında Portekiz, Bulgaristan'ı 2-1 mağlup ederken, millilerimiz bir sonraki maçında Bulgaristan'la karşı karşıya gelecek.