14 yaş Millilerimizin Winter Cup serüveni

Tennis Europe Winter Cup elemelerinde 14 yaş milli takımlarımız maçlarını İstanbul'da oynadı. 14 yaş erkeklerde; Yankı Erel, Kuzey Çekirge ve Bora Başlar'lı kadromuza antrenörlerimizden Erdinç Baykal ve Seracettin Turan kaptanlık yaptı.

 

Taçspor'da oynanan eleme maçlarında 8 takımın (Almanya-Belçika-İsviçre-İtalya-Bulgaristan-Macaristan-Gürcistan) arasından Türkiye finale kadar yükselerek Winter Cup'a katılmaya hak kazandı.

 

İlk maçında, Gürcistan'la karşılaşan milliler Kuzey Çekirge'nin, Zura Tkemaladze'ye yaklaşık 3 saat süren maç sonunda mağlup olmasıyla 0-1 yenik duruma düştü. Ancak çiftlerde Kuzey Çekirge / Yankı Erel çifti, Nikoloz Davlianidze / Zura Tkemaladze çiftini 6-2'lik set skorlarıyla mağlup ederek seriyi eşitledi.

 

Serinin son maçında Yankı Erel'in, Nikoloz Davlianidze karşısında 6-3 ve 6-3'lük kazandığı setlerle tur atlayan tenisçilerimiz yarı finalde Bulgaristan'la karşı karşıya geldi. Tekler maçlarında Yankı Erel, Danko Jordanov'u, Kuzey Çekirge de Stefan Telkedzhiev'i mağlup edince üst tura çıkmayı garantileyen Milliler, Bulgar takımının çiftler maçına çıkmamasıyla 3-0'lık skorla finale yükseldi.

 

Finale kadar maç kaybetmeden gelen Almanya'yla karşılaşan Millilerimiz, Kuzey Çekirge'nin, Avrupa 4.'sü Rudolf Molleker'e, Yankı Erel'in de Avrupa 3.'sü Nicola Kuhn'a mağlup olmasıyla şampiyonluk şansını yitirdi ancak Winter Cup Final müsabakalarında boy göstermeye hak kazandı.

 

Türk Milli Takımı, 14 yaş erkekler klasmanında üst üste 4.kez finallere katılmayı başararak tarihinde bir ilki başardı.

 

 

14 yaş kızlar klasmanında ülkemizi Başak Akbaş, İpek Çevik, Zehra Lara Tekbaş ve Selin Övünç ve milli takım antrenörleri Kemal Çelikbilek ve Tuncer Gür temsil etti.

 

İstanbul TTF Ulusal Kamp Merkezi'nde oynanan eleme turlarında Belarus, Danimarka, Gürcistan, Büyük Britanya, Hollanda, Portekiz ve Ukrayna'yla çekişen milli takımımız, ilk maçında Hollanda'ya 2-1 mağlup olunca final şansını yitirdi.

 

Consolation grubunda ilk maçında Danimarka'yı 2-1'le geçen Milliler, Belarus'a 1-2 mağlup olarak turnuvayı 6. olarak noktaladı.

 

Tüm millilerimizi, antrenörlerimizi, kulüplerimizi ve oyuncularımızın velilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.