Tüm yaş gruplarında finallerdeyiz

Geçtiğimiz hafta başlayan ve bu hafta devam eden Avrupa Kış Kupası (Winter Cup) elemelerinde boy gösteren milli takımlarımız 12, 14 ve 16 yaş gruplarında eleme bölümlerini aşarak finallere gitmeye hak kazandı.

 

Geçen hafta oynanan eleme maçlarında 12 yaş kız milli takımımız, Hollanda, Estonya, Rusya, Gürcistan, Portekiz'in arasından sıyrılarak finallere gitmeyi hak kazanmıştı.

 

Bu hafta oynanan 14 yaş erkekler eleme maçlarında Türkiye, ilk maçında Gürcistan'ı 2-1, yarı finalde de Bulgaristan'ı 2-0 yenerek finale yükseldi ve bu sonuçla İtalya'nın Correggio kentinde düzenlenecek final müsabakalarındaki biletini ayırttı.

 

Yankı Erel, Kuzey Çekirge,Bora Başlar ve Kaan Haydar Mercan'lı kadromuza, antrenörlerimizden Erdinç Baykal ve Seracettin Turan kaptanlık yaparken Türkiye 14 yaş klasmanında 4. kez üst üste finallere katılma başarısı göstererek bir ilki başardı.

 

Mersin'de oynanan 16 yaş erkekler eleme müsabakalarında, İsviçre, Çek Cum., Bulgaristan, Belçika, Portekiz, Slovenya ve İtalya'nın arasında ilk maçında İsviçre'yi, ikinci maçında da Çek Cumhuriyeti'ni saf dışı bırakan milliler, Fransa'nın Ronchin şehrinde yapılacak finallere gitmeye hak kazandı.

 

Alp Şentay, Çağatay Sami Söke ve Ergi Kırkın'ın raket salladığı turnuvada millilerimizi, antrenörlerimizden Yıldıray Çam ve Serdar Sütçü çalıştırdı.

 

14 yaş kız takımımız İstanbul'da ilk maçında Hollanda'ya, 16 yaş kız milli takımımız da ilk maçında Slovakya'ya mağlup olunca eleme bölümünü aşamamış oldu.

 

Tüm oyuncularımızı ve antrenörlerimizi göstermiş oldukları performanslarından ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz...