Melis ve İpek'ten bu hafta ikincilik geldi

Mısır'ın Sharm El Sheikh şehrinde düzenlenen ITF turnuvasında geçtiğimiz hafta çifte kupa kazanan İpek Soylu ve Melis Sezer çifti, bu haftaki organizasyondan ikincilikle ayrıldı.

 

Geçen haftanın devamı niteliğindeki 10 bin dolar para ödüllü turnuvada 2 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Soylu-Sezer çifti, ilk tur ve çeyrek final maçlarını, maç tie-break bölümlerinde kazanırken yarı finalde Cristina Ene / Valeria Prosperi çiftini set vermeden geçerek finale yükseldi.

 

Finalde turnuvanın 1 numaralı seribaşları Valentyna Ivakhnenko (Ukr) / Veronika Kapshay çiftiyle karşılaşan tenisçilerimiz ilk seti 6-3 kazandı. Ancak ikinci seti 4-6 kaybeden Soylu-Sezer çifti finalin maç tie-break bölümüne gitmesine engel olamadı.

 

Bu bölümü 5-10'luk skorla geride tamamlayan çiftimiz, geçtiğimiz hafta şampiyon olduğu Mısır'da bu hafta ikincilik elde etti.

 

Tekler ana tablosunda ise 3 numaralı seribaşı Melis Sezer ilk turu geçemezken, İpek Soylu geçen hafta mağlup ettiği Ling Zhang'a yarı finalde mağlup oldu.