Çağla Büyükakçay sonunu getiremedi

Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta ülkemizi temsil etmek için elemeler oynayan milli raket Çağla Büyükakçay, eleme fikstürünün ilk turunda mağlup oldu.

 

WTA sıralamasında 172. basamakta bulunan Çek tenisçi Katerina Siniakova'yla kozlarını paylaşan Büyükakçay ilk seti 34 dakika sonunda 6-2 kazanarak bir adım öne geçti.

 

Oldukça çekişmeli geçen ikinci set 59 dakika sürdü. İlk servislerinden puan çıkartma oranı % 40'a gerileyen tenisçimiz, 2 kez servis kırmasına karşın seti 3-6 kaybetti ve maç final setine taşındı.

 

Final setinin başında servis kırarak öne geçen 17 yaşındaki Siniakova, 5 kez servis kırma şansı yakalayan tenisçimizin geri dönmesine izin vermeyerek bu seti de 3-6 kazanarak eleme fikstrününde ikinci tura yükseldi.

 

Maç genelinde 14 winner ve 50 basit hatayla oynayan milli tenisçimiz 3 çift hata yaptı. Maçı kazanan Katerina Siniakova  22 winner'la oynarken, her iki tenisçi de toplamda  92 puan kazandı.

 

Geçtiğimiz yıl ilk 2 maçını kazanıp, ana tablo yolunda son engele takılan Çağla Büyükakçay, Avustralya Açık'a bu yıl Brisbane International turnuvasına katılarak hazırlanmıştı.