Ergi ve Kaya'dan tarihi başarı

14 yaş milli takım oyuncularımızdan Ergi Kırkın ve Kaya Göre, Tennis Europe sıralamasında sezonu ilk 10'da bitirerek bir ilki başardı.

 

Geçtiğimiz hafta Rusya'da kariyerinin ilk ITF Junior turnuva zaferini elde eden Ergi Kırkın, 690 puanla sıralamada beşinci basamakta bulunuyor.

 

Sezona Belgrad'da düzenlenen Tennis Europe 14 yaş kategori 3 turnuvası olan Belgrade Christmas Open turnuva zaferiyle başlayan milli tenisçimiz, 4 tekler, 5 çiftler zaferiyle sezonu kapattı. Ergi Kırkın, Mart ayı içerisinde 14 yaş klasmanında Avrupa ikinciliğine, genel klasmanda da 43. sıraya kadar yükselmişti.

 

Sezonu ilk 10'da bitiren bir diğer tenisçimiz Kaya Göre de, ITF/Tennis Europe Development Championships Week 1-2 turnuvalarında Ergi Kırkın'la birlikte çiftler şampiyonlukları tadarken, Nisan ayında da Portekiz'de tekler şampiyonluğu kazanarak sezona giriş yaptı.

 

Temmuz ayındaki Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 14 yaş altı klasmanında "consolation" şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan Kaya Göre, Ağustos ayında da kariyerinin en büyük zaferine Almanya'da imza koydu.

 

Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen 1. kategori "Audi GW plus Zentrum München Junior Open" turnuvasında teklerde şampiyon, çiftlerde finalist olan Göre, 618 puanla sezonu 9. sırada tamamladı.

 

Genç tenisçilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.