Ergi Kırkın Rusya'da set vermeden şampiyon oldu

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen ITF Juniors Grade 5 serisi, Green Cup'ta ülkemizi temsil eden 14 yaşındaki milli tenisçimiz Ergi Kırkın, turnuvayı çiftlerde şampiyon tamamladı.

 

Rus partneri Philipp Klimov'la birlikte seribaşı olmadan mücadele eden Kırkın, ilk turda 3 numaralı seribaşı tenisçiler Ivan Davydov  / Igor Perunov çiftini 6-3 ve 6-1'le geçti.

 

Çeyrek finalde Ivan Mikhaylyuk / Gleb Smolyakov çiftini 6-1 ve 6-4, yarı finalde de 2 numaralı seribaşı tenisçiler Pavel Kotov  / Yaroslav Prostakov'u 6-1 ve 6-3'le geçen Kırkın - Klimov çifti bugün oynanan çiftler finalinde 1 numaralı tenisçiler Artem Dubrivnyy  / Timur Razmaitov'la karşılaştı.

 

Korttan 6-4'lük set skorlarıyla galip ayrılan Ergi Kırkın - Philipp Klimov çifti turnuvayı şampiyon olarak tamamlarken, 1, 2 ve 3 numaralı seribaşı tenisçileri set vermeden eleyerek kupaya uzandı.

 

Tennis Europe 14 yaş klasmanında Avrupa beşincisi olan ve Haziran ayı itibariyle ITF Juniors turnuvalarında boy göstermeye başlayan Kırkın, çıktığı 3. turnuvada çiftler şampiyonu olmayı başardı.

 

Tenisçimizi şampiyonluğundan ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.