Kemer Country Club'da tenisçilerimiz yarı finalde

İstanbul Kemer Golf & Country  Club kortlarında düzenlenen bayanlar uluslararası tenis turnuvasında tenisçilerimizden Başak Eraydın - Melis Sezer - Hülya Esen  ve Lütfiye Esen yollarına çiftler kategorisinde devam ediyor.

 

Teklerde Çağla Büyükakçay ve Öykü Boz'un ikinci tur oynadığı 50 bin dolar para ödüllü turnuvada, çiftler kategorisinde 4 numaralı seribaşı olarak raket sallayan Başak Eraydın - Melis Sezer çifti çeyrek finalde Kateryna Kozlova / Valentyna Ivakhnenko çiftini 6-2 ve 6-0'lık set skorlarıyla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Başarılı çift yarı finalde Nigina Abduraimova / Maria-Elena Camerin çiftiyle karşı karşıya gelecek.

 

Turnuvada çeyrek finale yükselen bir diğer tenisçilerimizden Hülya - Lütfiye Esen kardeşler ise, Çek tenisçiler Eva / Hana Birnerova'yla mücadele verdi. Kendileri gibi kardeş olan rakiplerini 6-3 ve 6-4'le set  vermeden geçen çiftimiz adlarını yarı finale yazdırdı. Esen kardeşler yarı finalde, Tadeja Majeric/Andreea Mitu ikilisiyle karşılaşacak.

 

Son dönemde kazandıkları kupalarla çiftler sıralamasında yükselişe geçen milli raketler Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen'in turnuvaya çiftlerde vedası erken oldu. Çeyrek finalde, Tadeja Majeric/Andreea Mitu önünde korttan 6-7 / 3-6'lık setlerle mağlup ayrılan çift, çeyrekte kaldı.

 

TEKLERDE ÇAĞLA VE ÖYKÜ VAR

 

Turnuvanın tekler kategorisinde ise 2 tenisçimiz, ikinci tura yükselirken 8 numaralı seribaşı Çağla Büyükakçay Marta Sirotkina, Öykü Boz da Tereza Smitkova önünde çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek.

 

Tenisçilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.