2013 WTA Championships şampiyonu: Serena Williams

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul tek kadınlar finalinde Serena Williams ile Na Li karşı karşıya geldi.

 

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul tek kadınlar finalinde ABD'li tenisçi Serena Williams, Çin'li tenisçi Na Li'yi 2-6, 6-3 ve 6-0'lık setlerle yenerek şampiyon oldu.

 

Maça Serena Williams'ın servisleri ile başlandı. Üçüncü oyunda servis kıran Na Li, kendi servisini de alarak sette 3-1 öne geçti. Beşinci oyunun son puanında müthiş bir backhand vuran Na Li bu servisi de kırdı. Sonraki oyunlarda servis kırılmayınca, seti Na Li 6-2 kazandı ve maçta skoru 1-0 yaptı.

 

36 dakika süren ilk sette Na Li; 10 winner, 4 çift ve 8 basit hatayla oynarken, Serena Williams; 5 winner, 1 ace, 1 çift ve 10 basit hatayla oynadı.

 

İkinci set Serena Williams'ın servisleriyle başladı. Dokuz kez beraberlik olan ilk oyun yaklaşık 12 dakika sürdü ve ABD'li tenisçi servisini kırdırmayarak 1-0 öne geçti. Maç başından beri ilk kez servis kıran Serena Williams, kendi servisini de alarak 3-0 öne geçti. Dördüncü oyunda üç beraberliğin sonunda Na Li durumu 3-1'e getirdi ve beşinci oyunda servis kırarak break farkını ortadan kaldırmış oldu. Sekizinci oyunda puan bile vermeden servis kıran Serena Williams durumu 5-3'e getirdi ve set için çıktığı servis oyununu da alarak ikinci seti 6-3 kazandı.

 

Final setine servis kırarak başlayan Serena Williams, kendi servis oyununu da alarak sette 2-0 öne geçti. Üçüncü ve beşinci oyunlarda birer kez daha servis kıran ABD'li tenisçi kendi servis oyununu da alarak seti 6-0, maçı ise 2-1 kazandı.

 

Serena Williams İstanbul'da bir kez daha şampiyon oldu. Ve 2 milyon 145 bin doların da sahibi oldu.