WTA Championships'te ilk finalist: Na Li

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda tekler yarı finalinde Çek Petra Kvitova'yı 2-0 yenen Çinli tenisçi Li Na, ilk finalist oldu.

 

TEB BNP Paribas WTA Championship İstanbul tek kadınlar yarı final mücadelesinin ilk maçında Na Li ile Petra Kvitova karşı karşıya geldi.

 

İlk sete Na Li, Petra Kvitova'nın servisini kırarak başladı ve kendi servis oyununu da alarak durumu 2-0 yaptı. 10 dakika kadar süren üçüncü oyunda Li bir kez daha servis kırdı. Dördüncü oyunda bu kez servis kıran taraf Petra Kvitova oldu ve kendi servisini de alarak durumu 3-2'ye kadar getirdi. Sekizinci oyunda Petra Kvitova, dokuzuncu oyunda da Na Li servis kırdı ve kendi kullandığı servisi de alan Li seti 6-4 kazandı.

 

1 saat süren ilk sette Li; 10 winner, 3 ace, 3 çift ve 10 basit hatayla oynarken, Kvitova; 10 winner, 5 çift ve 22 basit hatayla oynadı.

 

İkinci sete yine servis kırarak başlayan Çin'li raket bu sefer kendi servisini erken kırdırdı ve durum 1-1 oldu. Beşinci oyunda kırdığı servis ile 3-2 öne geçen Na Li, kendi servisini de alarak avantaj sağladı. Çinli tenisçi yedinci oyunda kırdığı servis ile maç için servis attığı oyunu kazanarak seti 6-2 aldı ve adını yarı finale yazdırdı.


İstanbul'a Radwanska'nın ardından 4. sırada geçen Na Li bu maçı kazanarak yeni dünya 3 numarası oldu.