Serena Williams yine kısa kesti

Kadın tenisinin dünya 1 numarası Serena Williams, TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda üçüncü maçında Çek Petra Kvitova'yı 2-0 yenip, kırmızı grubun lideri olarak yarı finale çıktı.

 

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda kırmızı grupta Çek Petra Kvitova'yı 2-0 yenen kadın tenisinin dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams, grup lideri olarak yarı finale çıktı.

 

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan turnuvanın üçüncü gününde oynanan son maçta Williams, Kvitova'yı 6-2 ve 6-3'lük setlerle mağlup etti.

 

Karşılaşmanın ilk setinde 1. oyunda büyük çekişme yaşanırken, Serena Williams servisini kırdırmadı ve 1-0 öne geçti. 2. oyunda rakibinin servisini kıran ABD'li raket, servis kulandığı oyunu da alarak 3-0 öne geçti. Daha sonra iki oyuncu da servis kullandıkları oyunları alırken, 6. oyun sonunda 4-2 önde olan Williams, 7. oyunda etkili servisleriyle durumu 5-2'ye getirdi. ABD'li ünlü tenisçi, 8. oyunda rakibinin servisini kırarak, 29 dakika süren ilk seti 6-2 aldı ve 1-0 öne geçti.

 

İkinci sete de iyi başlayan Serena Williams, bir kez rakibinin servisini kırarak 5. oyun sonunda 4-1 öne geçti. Daha sonra iki tenisçi de servis kullandıkları oyunları alınca, dünya 1 numarası ABD'li raket seti 6-3, 1 saat 12 dakika süren maçı da 2-0 kazandı.

 

Kırmızı grupta yaptığı 3 maçı da 2-0 ile kazanan Serena Williams, yarı finale yükseldi. Grupta ilk yenilgisini alan Petra Kvitova, yarın Angelique Kerber'i yenerse yarı finale çıkabilecek. Karşılaşmayı Kerber kazanırsa, Alman tenisçi yarı finalist olacak.