İzmir Cup 2013 şampiyonu: Mikhail Kukushkin

Türkiye'de düzenlenen 5 ATP Challenger turnuvasından biri olan 64 bin Euro para ödüllü İzmir Cup'ın altıncısı bugün oynanan final karşılaşmasıyla son buldu.

 

Finalde turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi Kazak Mikhail Kukushkin'le, eleme tablosundan ana tabloya yükselerek finale çıkan İrlandalı Louk Sorensen karşılaştı. Maçın favorisi Kukushkin'in ilk seti 6-1 kazandığı maçın ikinci setinde daha büyük bir çekişme vardı ancak üst üste servis kırma şansından faydalanamayan Sorensen, turnuvada ikincilikle yetindi.

 

Amerika Açık'ta 3.tur oynadıktan sonra İstanbul Challenger'da şampiyon olan Kazak tenisçi, İzmir Cup'ta da formunu devam ettirdi ve yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı.

 

Türkiye'de üst üste kazandığı şampiyonluklarla double yapan Kukushkin'e şampiyonluk kupasını İzmir Valisi Mustafa Toprak verdi. Ödül töreninde ayrıca Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Pınar ve turnuvanın ana sponsoru Türk Telekom yetkilileri hazır bulundu.

 

Final karşılaşmasından önce Ritim Topluluğu yapmış olduğu gösteriyle tenisseverlere keyifli anlar yaşatırken, turnuva finalistleri imzaladıkları tenis toplarını seyircilere hediye etti.