Sarp ve Berfu kupa için korta çıkıyor

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenen ITF Juniors Grade 5 turnuvası Ashgabat Cup'ta ülkemizi bu hafta 5 sporcu temsil ederken, çiftler kategorisinde 2 tenisçimiz finale yükselmeyi başardı.

 

Tek erkekler kategorisinde Sarp Ağabigün ve Ata Hergünvarım tur mücadelesi verdi.  Sarp'ın ikinci tur, Ata'nın da çeyrek final oynadığı turnuvanın çiftler kategorisinde ise 2 tenisçimiz yarı finalde birbirinin rakibi oldu.

 

Kazak partneri  Kassimbek Akzharkenov ile birlikte 2 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Sarp Ağabigün, 3 numaralı tenisçiler Ata Hergünvarım / İsa Mammetgulyyev çiftini çekişmeli bir maçın ardından 6-3 / 6-7 / 10-8'lik skorlarla mağlup ederek finale yükseldi.

 

Tek kızlar kategorisinde de Berfu Cengiz, Erem Akyurt ve Ceylin Günay çeyrek finale yükselmişler ancak tenisçilerimiz bu turu aşamamıştı.

 

Çiftler kategorisinde ise 3 tenisçimiz de yarı finale yükseldi. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı olan Berfu Cengiz, Türkmen partneri Jahana Bayramova'yla birlikte yarı finalde karşılaştığı Erem Akyurt / Ceylin Günay çiftini 6-3 / 6-4'le geçip finale çıktı. Tenisçimizin finaldeki rakipleri turnuvanın 2 numaralı isimleri,  Anastasia Gasanova / Melissa Ishuan Ifidzhen oldu.

 

Tenisçilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.