İzmir Cup'ta günün sonuçları ve Salı programı

Karşıyaka Örnekköy Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde bu yıl altıncısı düzenlenen Türk Telekom İzmir Cup'ta ana tablo heyecanı bugün oynanan maçlarla başladı.

 

Milli tenisçilerimizden Tuna Altuna ve Barış Ergüden'in tur mücadelesi verdiği turnuvada ilk maç Jules Marie - Yannick Mertens karşılaşmasıydı. Bu mücadeleyi kazanan isim 7-5 ve 6-0'la Belçikalı Mertens oldu.

 

Bu maçın ardından korta çıkan Tuna Altuna, ilk turda İrlandalı tenisçi James McGee karşısında ikinci tura yükselmek için raket salladı.  Altuna, maçın başında kırdırdığı servisi geri çeviremeyince ilk seti 3-6 kaybetti. Rakibinin güçlü servisleri karşısında zorlanan Milli tenisçimiz, ikinci seti de 2-6 kaybederek turnuvaya veda etti. Maç genelinde agresif oynamaya çalışan tenisçimiz 9 winner, 11 basit hata, 1 ace ve 2 çift hatayla oynadı.

 

Günün en heyecanlı maçı ise 3 numaralı seribaşı Alman raket Peter Gojowczyk ile Avusturyalı Martin Fischer arasında oynandı. İlk seti 4-6 kazanan Fischer ikinci sette de üstünlüğü ele geçirmişti fakat set sonunda yaptığı kritik hatalarla seti 6-4 kaybetti. Final setinde de skor 5-6 lehine iken 2 kez maç puanı şansını yitiren Fischer karşısında Gojowczyk tie-break bölümünde galip gelerek adını 2.tura yazdırdı. Bu çekişmeli maç 1 saat 55 dakika sürdü.

 

Turnuvanın ilk çiftler müsabakasında Tuna Altuna / Barış Ergüden çifti, bu kategoride 2 numaralı seribaşı olan ABD'li raketler Austin Krajicek / Tennyys Sandgren ikilisiyle karşı karşıya geldi. Tenisçilerimiz bu müsabakayı 3-6 / 2-6 kaybederek turnuvaya veda etti. Sporcularımız maç genelinde 14 winner, 10 basit hata, 1 ace ve 3 çift hatayla oynadı.

 

İzmir Cup'ta günün sonuçları ve yarının programı ise şu şekilde:

 

Men's
Singles - First Round

[3] P Gojowczyk (GER) d M Fischer (AUT) 46 64 76(3)
[8] F Cipolla (ITA) d A Setkic (BIH) 64 62
J McGee (IRL) d [WC] T Altuna (TUR) 63 62
Y Mertens (BEL) d J Marie (FRA) 75 60
B Klein (GBR) d D Propoggia (AUS) 75 26 62
A Lobkov (RUS) d [Q] T Craciun (ROU) 61 63

Men's
Doubles - First Round

[2] A Krajicek (USA) / T Sandgren (USA) d [WC] T Altuna (TUR) / B Erguden (TUR) 63 62
M Basic (BIH) / D Wu (CHN) d N Basilashvili (GEO) / M Safwat (EGY) 61 61


 

Program

 

Ana Tablo

 

Çiftler Ana Tablo