İstanbul Challenger'da final heyecanı başlıyor

TED Spor Kulübü kortlarında oynanan Türk tenisinin en köklü turnuvalarından American Express İstanbul Challenger'da bugün teklerde çeyrek, çiftlerde de yarı final maçları tamamlandı.

 

1 numaralı seribaşı Guillermo Garcia Lopez, 6 numaralı seribaşı İtalyan tenisçi Flavio Cipolla'yı 6-2 v e 6-3'le set vermeden geçerken, yarı finalde Mikhail Kukushkin'le eşleşti.

 

Günün ilk maçında çiftlerde Brydan Klein / Dane Propoggia çiftiyle, 2 numaralı seribaşları Jamie Delgado ve Jordan Kerr ikilisi karşılaştı. Maçı 6-1 ve 7-6'lık setlerle alan Delgado / Kerr çifti, çiftler finaline yükselen ilk isimlerdi. Çiftler finaline yükselen diğer tenisçiler ise günün son maçında, Martin Fischer / Philipp Petzschner'i 6-3 / 2-6 ve 10-7'lik set skorlarıyla geçen, James Cluskey - Adrian Menendez-Maceiras ikilisi oldu.

 

Teklerde ilk yarı finalisti belirleyecek mücadelede Avustralyalı John-Patrick Smith ile Rus tenisçi Konstantin Kravchuk tur için raket sallarken maçı 3 sette 4-6 / 6-4 / 6-1'le kazanan John-Patrick Smith yarı finale çıkan ilk isim oldu.

 

En heyecanlı maçlarından birine sahne olan Fischer - Marchenko mücadelesinde ise Avusturyalı Martin Fischer  10. oyunda ve tie-break'lerde olmak üzere 3 set puanından faydalanamayınca, 4 numaralı Marchenko'ya 7-6 ve 6-1'lik setlerle yenildi.

 

Turnuvanın sürpriz isimlerinden Aldin Setkic'in, Kazak raket Mikhail Kukushkin'e 6-2 / 6-2'yle mağlup olduğu İstanbul Challenger'da yarın çiftler finali ve tekler yarı finalleri oynanacak.

 

Günün sonuçları ve yarınki program şu şekilde:

 

Men's
Singles - Quarterfinals

[1] G Garcia-Lopez (ESP) d [6] F Cipolla (ITA) 62 63
[4] I Marchenko (UKR) d M Fischer (AUT) 76(6) 63
M Kukushkin (KAZ) d A Setkic (BIH) 62 62
J Smith (AUS) d K Kravchuk (RUS) 46 64 61

Men's
Doubles - Semifinals

[2] J Delgado (GBR) / J Kerr (AUS) d [4] B Klein (GBR) / D Propoggia (AUS) 61 76(6)
J Cluskey (IRL) / A Menendez-Maceiras (ESP) d M Fischer (AUT) / P Petzschner (GER) 63 26 10-7

 

Sonuçlar

 


 


Program