İstanbul Challenger basına tanıtıldı

Türkiye'de düzenlenen en eski tenis turnuvalarından biri olan ve bu yıl 65. kez düzenlenecek olan American Express sponsorluğundaki İstanbul Challenger'ın tanıtım toplantısı Mövenpick Hotel'de gerçekleştirildi.

 

Toplantıya TED Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, Turnuva Koordinatörü Dr. Cem Tınaz, Garanti Ödeme Sistemleri Pazarlama Koordinatörü Cem Dal, Mövenpick Otel İstanbul Genel Müdürü Frank Reichenbach, milli tenisçimiz Marsel İlhan ve 1 numaralı seribaşı İspanyol Guillermo Garcia Lopez katıldı.

 

TED Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz, ana sponsor American Express ve Mövenpick Otel'e desteği için teşekkür ederken, Garanti Ödeme Sistemleri Pazarlama Koordinatörü Cem Dal tenis sporuna destek olmaktan ve bu önemli organizasyona sponsor olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

 

2003 yılından bu yana turnuvanın konaklama sponsoru olan Mövenpick Hotel İstanbul Genel Müdürü Frank Reichhenbach, "Bu yıl da turnuvanın resmi konaklama sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. Tüm sporculara başarılar diliyor, tenisseverleri bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum" dedi.

 

İstanbul Challenger'ın yeni turnuva koordinatörü olan, TTF Yönetim Kurulu üyesi Dr. Cem Tınaz, "Bu köklü turnuvayayla ülkemizde tenis kültürü oluşturmak için çabalıyoruz. Bu doğrultuda; tenisçilerimize örnek olabilecek isimleri Türkiye'ye getirmeye çalışıyoruz. Herkesi TED kortlarındaki bu heyecana davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

"İSPANYA'DA REKABET BÜYÜK"

 

2011 yılında dünya sıralamasında 23. basamağa kadar yükselen ve şuan ATP sıralamasında 76. sırada bulunan İspanyol Guillermo Garcia-Lopez de, İstanbul'da bulunmaktan ötürü çok mutlu olduğunu belirtirken, dünya sıralamasında ilk 50 içinde yer almak istediğini ifadetti. Lopez, İspanyol tenisi için de "İspanya'da rekabet çok büyük. Bir Nadal veya bir Ferrer değilseniz, çok önemli bir pozisyonda kabul edilmezsiniz" yorumunda bulundu.

 

Milli sporcumuz Marsel İlhan da , "Kendi seyircim önünde başarılı sonuçlar almak istiyorum. Bu yıl korumak zorunda olduğum fazla puan bulunmuyor. Hedefim yeniden ilk 100'e girebilmek" şeklinde konuştu.

 

Turnuvada ana tablo maçları dün oynanan müsabakalarla başlarken, final Pazar günü TED Spor Kulübü'nde oynanacak.