Amerika Açık'ta şampiyon Serena Williams

Sezonun son Grand Slam mücadelesi Amerika Açık'ta Victoria Azarenka'yı 7-5 / 6-7 / 6-1'lik setlerle geçen Serena Williams kariyerinin 17. Grand Slam şampiyonluğuna imza attı.

 

Teniste sezonun son grand slam turnuvası Amerika Açık'ta tek kadınlar finalinde 1 numaralı seri başı ABD'li Serena Williams ile 2 numaralı seri başı Belarus Victoria Azarenka, Arthur Ashe Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

 

Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı 7-5, 6-7 ve 6-1'lik setlerle 2-1 kazanan Serena Williams, Amerika Açık'ta 5. kez mutlu sona ulaşırken, kariyerinde de toplam 17. grand slam zaferine imza attı.

 

İki tenisçinin kontrollü başladığı karşılaşmada raketler kendi servis kullandığı oyunları kazanmayı başarırken, ilk setin son bölümünde servis kırmayı başaran Serena Williams, seti 7-5 kazanarak 1-0 öne geçti.

 

İkinci sete de hızlı başlayan ve rakibinin servislerini kırmayı başaran ABD'li tenisçi, 4-1 öne geçti. Ancak oyundan kopmayan Azarenka, rakibinin servislerini kırarak sete tutundu. Büyük bir çekişmenin ardından seti tie-berak'e taşıyan Belarus raket, rakibine 8-6 üstünlük kurdu ve seti de 7-6 kazanarak durumu 1-1'e getirdi.

 

Üçüncü ve son sette kortun tek hakimi ise Serena Williams'tı. Rakibine sadece 1 oyun alma şansı tanıyan ABD'li tenisçi, seti 6-1 maçı da 2-1 kazanarak kariyerinde 5. kez Amerika Açık'ı kazanma başarısı gösterdi.

 

Serena Williams bu şampiyonlukla birlikte kariyerinde toplam 17. kez grand slamlerde mutlu sona ulaştı.

 

Çift erkeklerde ise şampiyonluk Lleander Paes / Radek Stepanek çiftinin oldu.