İpek Soylu galip, Cem İlkel mağlup

Tenis sezonunun dördüncü ve son Grand Slam mücadelesi Amerika Açık'ın Juniors klasmanında Cem İlkel ve İpek Soylu ilk tur maçlarına çıktı.

 

Teklerde şanssız bir şekilde elenen Milli raket İpek Soylu'nun Belçikalı partneri Elise Mertens'le birlikte 4 numara olarak mücadele ettiği Amerika Açık Juniors çiftler kategorisi ilk tur maçında, Katie Boulter / Viktoriya Lushkova'yla karşılaştığı maç, tenisçimiz ve partnerinin galibiyetiyle sonuçlandı.

 

Maçın genelinde ilk servislerden % 83 oranında puan çıkartan ikili, setleri 6-2 ve 7-5 alarak turnuvada ikinci tura yükseldi. Soylu - Mertens çifti 2.turda Ioana Ducu / Jelena Ostapenko'yla karşılaşacak.

 

Önceki gün oynanması gereken ilk tur maçının yağmur sebebiyle ertelenmesinden sonra dün korta çıkan Milli tenisçimiz Cem İlkel, ABD'li raket Gage Brymer'le karşı karşıya geldi.

 

İlk seti 2-6 kaybeden İlkel ikinci seti 37 dakika sonunda 6-4'le kazanırken, büyük bir çekişmeye sahne olan final setinde 5 kez çift hata yapınca seti 4-6 kaybederek turnuvaya veda etti. Cem İlkel maçı 3 kez servis kırarak tamamlarken, rakibinin 23 kez elde ettiği bu şansın 17'sini püskürttü ancak 6'sında servis kırdırmayı engelleyemedi.

 

Bu maçın hemen ardından çiftler müsabakasında partneri Piotr Lomacki'yle ilk turda Alman ikili Johannes Haerteis / Hannes Wagner'le karşılaşan Milli tenisçimiz 6-2 ve 7-5'lik skorlarla mağlup olarak turnuvaya veda etti.