Berfu Cengiz'in yıldızı parlıyor

Genç tenisçilerimiz arasında son dönemde ön plana çıkan isimlerin başında gelen Berfu Cengiz, geçtiğimiz hafta Ürdün'de düzenlenen ITF Juniors turnuvasında ülkemizi temsil etmişti.

 

Turnuvayı hem tekler hem de çiftler şampiyonu olarak kapatan 13 yaşındaki sporcumuz, ITF Juniors kupası kazanan en genç tenisçimiz oldu.

 

2012 Kasım ayında Kuveyt'te oynadığı turnuvayla Juniors klasmanında ilk turnuvasını oynayan Cengiz, ilk finalini Mart ayı içerisinde Katar'da oynamış ancak Maria Siopacha'ya mağlup olarak ikincilikte kalmıştı.

 

Bu turnuvanın devamı niteliğinde turnuvada 1 hafta sonra yine final oynayıp yine Maria Siopacha'ya mağlup olan tenisçimiz, Temmuz ayı içerisinde Mısır'da düzenlenen International Junior Championship turnuvasında Müge Topsel'le birlikte finale çıkmış ancak Mısır'da gerçekleşen askeri darbe neticesinde oluşan güvenlik boşluğu nedeniyle, final maçını oynayamadan Türkiye'ye dönmüştü.

 

Son olarak Ürdün'de yapılan Amman International 3 turnuvasında tekler finalinde Mısırlı Nermeen Shawky'i 6-4 ve 6-2'yle geçen, çiftlerde de partneri Defne Olcay'la birlikte çiftler şampiyonu olan Berfu Cengiz, 13 yaşında ITF Juniors turnuvalarını kazanmayı başarmış oldu.

 

Tenisçimizi başarılarından ötürü tebrik ederiz.