Barış ve Tuna'dan üst üste 2. final

Son 2 haftadır İstanbul Tenis Kulübü kortlarında düzenlenen ITF Futures serilerinde 2 çift, bir de tekler finali oynayan Milli sporcu Tuna Altuna'nın çıkışı sürüyor.

 

Tenisçimiz aynı tesislerde yapılan 10 bin dolarlık Futures turnuvasında bu hafta da yarı finale yükselmeyi başardı. Çeyrek finalde Romen tenisçi Costin Paval'la karşı karşıya gelen Altuna, 6-4 / 6-3'lük set skorlarıyla set vermeden yarı finale yükselirken bu turda turnuvanın 5 numaralı seribaşı Ukraynalı Marat Deviatiarov'la karşılaşacak.

 

Tuna Altuna geçtiğimiz haftasonu profesyonel kariyerinin ilk tekler finalini oynamış, son 2 haftadır da Futures turnuvalarında çiftler finalisti olarak kupa kaldırmıştı.

 

ÇİFTLERDE YİNE FİNALE YÜKSELDİLER

 

Geçtiğimiz hafta çiftlerde final oynayan Tuna Altuna - Barış Ergüden çifti bu hafta bir kez daha finale çıkmayı başardı. İkili yarı finalde, Marat Deviatiarov (UKR) / Markos Kalovelonis (YUN) çiftini 6-1 4-6 [10-7]'lik setlerle geçerek finale yükseldi.

 

Tenisçilerimizin finaldeki rakibi, turnuvanın 1 numaralı seribaşları Brydan Klein (B. BRİ.) / Dane Propoggia (AVUST.) çifti oldu.

 

Tenisçilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.