Avrupa Gençler Şampiyonası'nda tenisçilerimiz

Genç tenisçiler için büyük öneme sahip olan Avrupa Gençler Şampiyonası'na katılan 12 Türk tenisçimiz Avrupa'nın 3 farklı şehrinde mücadelelerini sürdürüyor.

 

Çek Cumhuriyeti'nin Pilzen kentinde düzenlenen, 14 yaş klasmanı tek erkekler kategorisinde Ergi Kırkın adını 4.tura yazdırırken diğer temsilcimiz Kaya Göre, 2.turda mağlup olarak elendi. Kırkın 4.turda Büyük Britanyalı Max Stewart'la karşı karşıya gelecek.

 

Çift erkekler kategorisinde birlikte mücadele eden Ergi-Kaya çifti çeyrek finale yükselmeyi başardı. Milli tenisçilerimiz bugün, İtalyan çift Samuele Ramazotti / Andrea Trapani'yle yarı finale çıkmak için karşı karşıya gelecek.

 

14 yaş klasmanı tek kızlar kategorisinde ise temsilcilerimiz turnuvaya veda ettiler. İnci Öğüt 3.turda elenirken, Defne Olcay ilk turu geçemedi. İkili, çiftler kategorisinde ise 3.tura yükselebildi.

 

14 YAŞ – 2013 European Junior Championships 14 & Under
Pilzen, Çek Cumhuriyeti
http://te.tournamentsoftware.com/sport/acceptancelist.aspx?id=65EF8144-36FD-4687-8FB2-C64468378CBA
       Ergi Kırgın               Kaya Göre               İnci Öğüt                Defne Olcay

 

Moskova'da yapılan 16 yaş klasmanındaki tekler kategorisinde ise Berk Iliescu, Melis Bayraktaroğlu ve Ege Tomey ilk turda, Sarp Ağabigün ise 2.turda elendi. Sarp - Berk çifti, çiftler kategorisinde 3.tura yükselirken, Ukraynalı rakipleri Vladyslav Chumak / Vitalii Shcherba karşısında çeyrek finale çıkma mücadelesi verecekler.

 

14-16 yaş klasmanlarında elenen sporcular için "Consolation" maçları devam ediyor.

 

16 YAŞ – 2013 European Junior Championships 16 & under
Moskova, Rusya
http://te.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=A6BDFAAE-3ADA-4D26-93DC-49D6A0882C23
    Berk Iliescu        Sarp Ağabigün            Ege Tomey         Melis Bayraktaroğlu

 

18 yaş altı Milli takımımız İsviçre'nin Kloster şehrinde mücadelesini sürdürürken, teklerde Efe Yurtaçan ve Gülben Güldaş ikinci turda elenirken, Cem İlkel ve İpek Soylu 3.tura kadar yükselebildi. Çiftlerde ise temsilcilerimiz ikinci turda turnuvaya veda ettiler.

 

18 YAŞ – 2013 European Junior Championships – Grade B1
Klosters, İsviçre
http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100030009
   Cem İlkel                     Efe Yurtaçan          İpek Soylu            Gülben Güldaş