Göztepe'de şampiyonlar belli oldu

Geçtiğimiz hafta Göztepe Gülbahçe Spor Tesisleri'nde TTF – İBB ve Spor A.Ş ortaklığında düzenlenen 2 tenis turnuvası heyecanı birden yaşandı. 25 bin dolar para ödüllü ITF Uluslararası Kadınlar tenis turnuvasının yanı sıra 10 bin dolarlık erkekler Futures turnuvasında maçlar birlikte oynandı.

 

Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen'in yarı finalde kaldığı 25 bin dolarlık İBB Spor A.Ş Cup'ta tekler şampiyonluğu için Rus Elizaveta Kulichkova'yla, Ukraynalı Katerynya Kozlova karşılaştı.

 

Nisan ayında yapılan Lale Cup'ta elemelerden gelip final oynama başarısı gösteren Kulichkova amacına bu turnuvada ulaştı ve Ukraynalı rakibini 6-3, 4-6 ve 6-0'lık setlerle 2-1 yenerek, şampiyon oldu.

 

Çift kadınlar finalini Oksana Kalashnikova (GÜR.) - Lyudmyla Kichenok (UKR) ikilisi kazandı. İkili finalde,  Alona Fomina (UKR) / Anja Prislan (SLO) çiftini  6-2 4-6 [10-7]  skorlarıyla mağlup etti.

 

10 bin dolarlık tek erkekler finalinde ise Brezilyalı Henrique Cunha, 5 numaralı seribaşı Fransız Enzo Couacaud'u 2-6 6-2 6-4'lik setlerle 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

 

Çift erkekler kategorisinde ise Barkın Yalçınkale ve Sefa Suluoğlu çifti final oynadı. Tenisçilerimiz, Chris Cooprider (ABD) / Henrique Cunha (BRE) çiftinin ardından turnuvayı ikincilikle noktaladı.