PTT İstanbul Cup şampiyonu: Benjamin Becker

Türkiye Tenis Federasyonu gözetiminde ve PTT sponsorluğunda İstanbul Tenis Kulübü kortlarında düzenlenen PTT İstanbul Challenger Cup turnuvasında tekler şampiyonu Alman Benjamin Becker oldu.

 

32 yaşındaki Alman tenisçi, rakibi Dudi Sela'nın final setinde sakatlanıp maçı bırakmasıyla kariyerinin 8. tekler zaferine imza attı.

 

Final maçına hızlı başlayan isim tecrübeli Benjamin Becker'di. Alman raket, ilk seti kısa bir sürede 6-1 kazanıp moral bulurken, ikinci sette daha aktif olan İsrailli Dudi Sela'ydı.

 

Dudi Sela ikinci setin başında ve sonunda kırdığı servislerle seti 2-6 kazanırken maç final setine taşındı. Final setine soğukkanlılığıyla iyi başlayan Becker setin başında servis kırarak skoru lehine çevirdi. Servis sırası Becker'de olduğu sırada Dudi Sela'nın sırtından sakatlığının nüksetmesi ve maçı bırakmasıyla şampiyon Benjamin Becker oldu.

 

Maçı yarıda bırakmak zorunda kalan Dudi Sela üzüntüsünü gizleyemezken, kendisini rakibi Becker teselli etti.

 

Şampiyon ve finaliste kupalarını Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Akgül ve Turhan Topbaş, İstanbul Tenis Kulübü Başkanı Ahmet Aras verirken, ödül töreninde TTF Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dönmez, turnuva Supervisior'ı Stephane Cretois, final maçının kule hakemi Soner Sivri ve federasyon temsilcisi Erkan Bayazıtlı da hazır bulundu.

 

BECKER KİMDİR?

 

Benjamin Becker, efsane Alman tenisçi Boris Becker'le soyadı benzerliğinden ötürü hatırlanıyor olsa da kendisini en meşhur eden maçı 2006 Amerika Açık'ta oynadı.

 

Son turnuvasını oynayan efsane raket Andre Agassi'yi 3.turda mağlup ederek, Agassi'yi yenen son tenisçi unvanını kazanan Benjamin Becker, ATP sıralamasında şuan 105. sırada yer alıyor.

 

2007 yılında 38. sıraya kadar yükselen 32 yaşındaki tenisçinin 8 tekler şampiyonluğu bulunuyor.