Finalin adı: Benjamin Becker - Dudi Sela

Türkiye Tenis Federasyonu gözetiminde ve PTT sponsorluğunda İstanbul Tenis Kulübü kortlarında düzenlenen PTT İstanbul Challenger Cup turnuvasında tekler finalisleri belli oldu: Benjamin Becker - Dudi Sela

 

Çiftler kategorisinde şampiyonluk maçının oynanmasından sonra oynanan tekler yarı finalinin ilki İsralli raket Dudi Sela'yla, Rus Teymuraz Gabashvili'ydi. ATP sıralamasında bir dönem 29. sıraya kadar yükselen Dudi Sela, Rus rakibi önünde çok rahat bir maç çıkartırken setleri 6-0 ve 6-2 kazanarak adını finale yazdırdı.

 

Dudi Sela'nın finale çıkmasının ardından Alman Benjamin Becker ile İspanyol Adrian Menendez Maceiras arasında oynanan yarı final maçı çok daha çekişmeliydi. Maçın başında servis kırdıran Becker, tekrar servis kırıp sete dönse de 5-7'yle ilk seti mağlup kapadı.

 

ATP sıralamasında 105. basamakta bulunan 32 yaşındaki Alman tenisçi, ikinci setle birlikte kendine gelirken üst üste kazandığı oyunlarla seti 6-1 kazanarak skoru eşitledi.

 

Final setinde tecrübesini konuşturup +1 servis kırma avantajını maç sonuna kadar koruyan Alman raket, seti 6-4 maçı da 2-1 kazanarak adını finale yazdırdı.

 

Dudi Sela - Benjamin Becker arasındaki tekler finali yarın saat 15:00'da İstanbul Tenis Kulübü kortlarında oynanacak.