Çağla - Pemra ikilisi son nefeste

Göztepe Gülbahçe Spor Tesisleri'nde, Spor AŞ, İBB ve Türkiye Tenis Federasyonu ortaklığında düzenlenen İBB Spor AŞ Cup'ta Milli tenisçilerimiz Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen hem tek, hem de çiftlerde yollarına devam ettiler.

 

Günün ilk maçında Japon tenisçi Yuka Higuchi'yle karşı karşıya gelen turnuvanın 1 numarası Çağla Büyükakçay rahat bir galibiyet elde ederken, 6-1'lik set skorlarıyla adını çeyrek finale yazdırdı.

 

Bu maçla aynı anda oynanan diğer 2.tur mücadelesindeyse Milli tenisçilerimiz Pemra Özgen ve Melis Sezer karşı karşıya geldi. Tecrübeli raket Pemra Özgen 6-3 / 6-2'yle tur atlarken, çeyrek finalde Jasmina Tinjic'in rakibi oldu.

 

Çiftler kategorisinde birlikte mücadele eden tenisçilerimiz, 2.turda turnuvanın 2 numaralı seribaşları Valenytna Ivakhnenko / Kateryna Kozlova'yla karşı karşıya geldi.

 

Maça tutuk başlayan Milli raketlerimiz ilk seti 0-6 kaybederken, ikinci setle birlikte performanslarını yükseltmeye başladı. Çekişmeli geçen ikinci seti 7-6 kazanan Çağla-Pemra ikilisi, uzayan maç tie-break bölümüne de etkili başlayıp 8-4 öne geçti.

 

Ancak üst üste 4 puan yitiren tenisçilerimiz, skorun 8-8'e gelmesini engel olamazken, kritik puanı çok iyi oynayan Pemra Özgen'in katkısıyla önce maç puanı elde ettiler, son puanı da kazanarak yarı finale yükselen isim oldular.

 

Teklerde mücadele eden diğer tenisçimiz Başak Eraydın ve Melis Sezer turnuvaya veda ederken, Başak Eraydın partneri Elizaveta Kulichkova'yla birlikte Marazova/Zlochova çiftini 6-3/6-1 yendi ve son 4'e kaldı.

 

Tenisçilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.