PTT İstanbul Cup'ta sonuçlar ve Salı programı

Türkiye'nin önemli Challenger turnuvalarından biri olan ve bu yıl yeni merkezi İstanbul Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen PTT İstanbul Cup Challenger turnuvasında ana tablo maçları başladı.

 

Milli tenisçimiz Marsel İlhan’ın da yer aldığı turnuvada ilk gün korta çıkan tenisçimiz Barış Ergüden, dünya sıralamasında 273. basamakta bulunan Fransız Fabrice Martin'i 3-6 / 7-5 ve 6-4’lük skorlarla geçerek 2.tura yükseldi.

 

Turnuvaya 4 numaralı seribaşı olarak gelen favorilerden Rus Teymuraz Gabashvili ilk turu kayıpsız geçti. Rus tenisçi, Hırvat Nikola Mektic’i 6-2’lik set skorlarıyla mağlup edip, Barış Ergüden’in rakibi oldu.

 

Çiftler müsabakasında genç tenisçilerimiz Cem İlkel ve Efe Yurtaçan birlikte mücadele ederken, çekişmeli maç sonucunda Hırvat raketler Nikola Mektic – Filip Veger ikilisine 5-7 ve 2-6 mağlup oldular.

 

2006 Amerika Açık öncesi tenisi bırakacağını açıklayan Andre Agassi’yi o yılki turnuvada mağlup ederek, efsane tenisçiyi son mağlup eden isim olarak tarihe geçen Alman raket Benjamin Becker, genç tenisçimiz Durukan Durmuş’la birlikte İstanbul Challenger’da mücadele veriyor.

 

Becker – Durmuş çifti, Büyük Britanyalı Braydan Klein ve Güney Afrikalı Ruan Roelofse karşısında müthiş çekişmeli bir maç oynadı. Setlerde 4-6 / 7-6’lık eşitlik olunca, super tie-break’e giden bölüm sonunda Braydan Klein / Ruan Roelofse çifti tur atlayan taraf oldu.

 

Turnuvanın teklerde 1 numaralı seribaşı raketi Belçikalı David Goffin ile 4 numaralı isim Teymuraz Gabashvili çiftine karşılık, partneri Nikoloz Basilashvili’yle birlikte mücadele eden Milli raket Tuna Altuna, 6-3’lük setlerle rakiplerine boyun eğdi.

 

MARSEL İLHAN KORTA ÇIKIYOR

 

Turnuvada Milli tenisçimiz Marsel İlhan da korta çıkıyor. İlhan, Slovak tenisçi Karol Beck’le karşı karşıya gelecek. Maç, 16:00’da başlayacak.

 

SONUÇLAR


Men's
Singles - First Round

[4] T Gabashvili (RUS) d N Mektic (CRO) 62 62
[WC] B Erguden (TUR) d F Martin (FRA) 36 75 64
M Fucsovics (HUN) d N Basilashvili (GEO) 61 75
[Q] M Ledovskikh (RUS) d [Alt] E Corrie (GBR) 63 76(4)

Men's
Doubles - First Round

J Cluskey (IRL) / F Martin (FRA) d [1] S Ratiwatana (THA) / S Ratiwatana (THA) 30 Retired
[3] B Klein (GBR) / R Roelofse (RSA) d [WC] B Becker (GER) / D Durmus (TUR) 64 67(3) 10-7
T Gabashvili (RUS) / D Goffin (BEL) d T Altuna (TUR) / N Basilashvili (GEO) 63 63
N Mektic (CRO) / F Veger (CRO) d [WC] C Ilkel (TUR) / E Yurtacan (TUR) 75 62


SALI PROGRAMI